Soyguncular güvenlik kamerasından yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Soyguncular güvenlik kamerasından yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 15:38

İZMİR'in Bornova İlçesi Çamdibi semtinde, müşteri gibi girdikleri Türk Telekom bayisinde çalışan iki genç kızı, silahla etkisiz hale getirip soygun yapmak isteyen, ancak para olmadığını anlayınca kaçan 22 yaşındaki D.G. ve 16 yaşındaki R.B. güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüleri incelemeye alan polis iki zanlıyı da yakaladı.

Haberin Devamı

Olay, geçen cumartesi günü, saat 09.00 sıralarında, Fatih Caddesi, Atatürk Stadı yakınlarında meydana geldi. Kimliği belirsiz iki soyguncu, işyerini yeni açan 20 yaşındaki Bahar Tezcan ve 28 yaşındaki Aygül Koç'un ardından içeri girdi. Tanınmamak için yüzlerini boğazlı kazaklarıyla gizleyen iki soyguncu, yanlarındaki tabancayı çıkartarak iki genç kızı tehdit etti. Paraları isteyen soyguncular, çalışanlardan sadece bozuk para olduğu karşılığını aldı. Kendilerini vurmakla tehdit eden soyguncular karşısında büyük korku yaşayan Bahar Tezcan ve Aygül Koç, “Soygun var” diye bağırıp yardım istedi. Genç kızların yardım çığlıklarının ardından iki soyguncu, korkuya kapılarak, para alamadan kaçtı.

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Soruşturma başlatan polis, işyerinde parmak izi araştırması yaptı, güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri incelemeye aldı. İncelemede, daha önceden sabıkası bulunmadığı saptanan zanlıların, içeri girmeleri, silah çekip çalışanları etkisiz hale getirmeleri ve girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından da kaçmalarının kameralarca kaydedildiği belirlendi. Görüntülerden eşkalleri tespit edilen zanlıların yakalanması için harekete geçildi.

Haberin Devamı

AYNI SEMTTE YAKALANDILAR

Takip sonucu, eşkalleri uyan D.G. ve R.B. aynı semtte dolaşırken yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan R.B., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, D.G., paraya ihtiyaçları oldukları için böyle bir girişimde bulunduklarını itiraf etti. Ayrıca, D.G.'nin olayda kullandığı kurusıkı tabanca ve 4 mermisi de ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan D.G. ve R.B., İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!