Soruyu bil kitabı kazan

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 12:26

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Tonino Benacquista'nın "Malavita-Belalı Tanık" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hurriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

"Malavita-Belalı Tanık" kitabını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Tonino Benacquista'nın "Malavita-Belalı Tanık" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

"Malavita-Belalı Tanık" kitabı için işte soru

Kitabın yazarı Tonino Benacquista hangi ülkede doğmuştur?
a) Fransa
b) İtalya
c) İngiltere
d) Amerika



CEVABI GÖNDER

Adamı mafyadan çıkarabilirsin, ama mafyayı adamın içinden çıkaramazsın...

Malavita-Belalı Tanık, mafya hikâyelerinin beşiği sayılan İtalya’dan, farklı bir hikâye getiriyor okurların karşısına. Mafya üyesi Giovanni Manzoni, babaların babası Don Minimo aleyhine mahkemede tanıklık edince ölüm tehditleri almaya başlar. Bunun üzerine, FBI’ın Tanık Koruma Programı kapsamında kendisine yeni bir kimlik verilir ve ailesiyle birlikte Fransa’nın Normandiya bölgesine yerleştirilir. FBI’dan birkaç kişi de bu yeni hayatlarında onları korumakla görevlendirilir.

Soruyu bil kitabı kazan

Manzoni’nin yeni adı Fred Blake’tir. Yaşadıklarından dolayı haksızlığa uğradığını düşünen Fred anılarını yazmaya başlar ve bu yeni kasabada herkese kendini yazar olarak tanıtır. Karısı Maggie yeni yaşadıkları kasabada komşularıyla yakınlaşmak ister ve geçmişte olan biteni unutmak istercesine kendini hayır işlerine adar. Evin 17 yaşındaki kızı Belle’in tek derdi ise güzel ve etkileyici biri olmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Bu arada evin oğlu Warren da mafya lideri olmak istemektedir. Yeni okulunda arkadaşlarını haraca bağlar, zaman zaman da kaba kuvvete başvurur. Kimse eski hayatını unutamamıştır, ne kadar şikâyet etseler de zaman zaman mafyavari yöntemlere başvurmaktan geri kalmazlar. Ta ki mafya onların izini bulana dek…

Haberin Devamı

Tipik bir mafya hikâyesinin vazgeçilmezi olarak aksiyona yer verdiği kadar, şaşırtıcı, dokunaklı ve mizahi unsurları da barındıran Malavita-Belalı Tanık, alıştığımız çevrenin dışında kalsak da onu içimizde hâlâ yaşatmayı nasıl sürdürdüğümüzü çok çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Fransa doğumlu İtalyan yazar Tonino Benacquista’nın romanı, aynı adla sinemaya uyarlandı. Yönetmenliğini ve yapımcılığını ünlü Fransız yönetmen Luc Besson’un yaptığı filmin başrollerinde Robert De Niro ve Michelle Pfeiffer yer alıyor. Film halen ülkemizde de gösterimde.


Yorumlar

“Çok komik ve şaşırtıcı biçimde dokunaklı.”
The Guardian
“Bu aksiyon dolu bir komedi kitabı.”
Newsday

Haberin Devamı

Kitaptan

“Bir adam kaç para eder? İnsan hayatının bedeli ne kadardır? Kaç para ettiğini bilmek, öleceğin günü bilmek gibi bir şey. Ben yirmi milyon dolar ediyorum. Bu çok fazla. Ancak düşündüğümden çok daha az. Belki de dünyanın en pahalı adamlarından biriyim. Bu kadar kıymetli olmak ve benimki gibi boktan bir hayat yaşamak, zavallılığın doruk noktası. Eğer bende olsa, şu 20 milyon dolar, onunla ne yapacağımı çok iyi biliyorum: Tamamını verir, eski hayatımı geri alırdım, bu kadar etmeden önceki hayatımla. Benim beynimi patlatacak olan kişi bu kadar parayla ne yapacak? Hepsini eve koyacak ve yaşamının geri kalan kısmında Barbados’a gidip kafa dinleyecek. Hepsi böyle yapıyor.”

Haberin Devamı

Yazar hakkında

İtalyan kökenli yazar Tonino Benacquista 1961 yılında Fransa’da doğdu. 2002 yılında RTL-Lire tarafından verilen Büyük Ödül’e layık görüldü. Aynı zamanda senaryo yazarı da olan Benacquista’nın Malavita-Belalı Tanık adlı romanı aynı isimle sinemaya uyarlandı. Filmin başrollerinde Robert De Niro, Michelle Pfeiffer oynadı.

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

Haberin Devamı

* Kazananlar 8 Ekim Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!