Soruyu bil kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 14:20

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Orhan Kahyaoğlu'nun "Bülent Ortaçgil - Ayrı Düşmüşüz Yan Yana" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

"Bülent Ortaçgil - Ayrı Düşmüşüz Yan Yana" kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Orhan Kahyaoğlu'nun "Bülent Ortaçgil - Ayrı Düşmüşüz Yan Yana" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

'BÜLENT ORTAÇGİL - AYRI DÜŞMÜŞÜZ YAN YANA' İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

Aşağıdakilerden hangi şarkının bestesi Bülent Ortaçgil’e ait değildir?


a) Şık Latife
b) Benimle Oynar mısın
c) Bu kalp seni unutur mu?
d) Sensiz Olmaz

CEVABI GÖNDER

Kitap Hakkında:

Soruyu bil kitabı kazan

Müzik dünyamızın önemli sanatçılarından Bülent Ortaçgil’in hayatı...

“Şık Latife”den “Benimle Oynar mısın”a “Suna Abla”dan “Kediler”e, “Çığlık Çığlığa”dan “Beni Kategerize Etme”ye, “Sensiz Olmaz”dan, “Bu İş Çok Zor Yonca”ya açılan ve eskimek bilmeyen parıltılı şarkılarıyla pop müziğimizin en önemli yaratıcılarından biri Bülent Ortaçgil.

Orhan Kahyaoğlu, elinizdeki kitapta, ülkemizin müzik yazarlığı serüveninde örneğine az rastlanan araştırmacı yaklaşımla, Ortaçgil şarkılarının ve Türk Pop Müziği’nin derinliklerine iniyor, bir senteze ulaşıyor. Sanatçının özel yaşamına dair ilginç notlarla birlikte Türkiye’nin siyasi-kültürel tarihinin Ortaçgil’in çalışmalarına yansımalarını da ele alan Ayrı Düşmüşüz Yan Yana, müzik dünyamızın önemli sanatçılarından birine odaklanan temel bir kitap.

Haberin Devamı

Yazar Hakkında

Orhan Kahyaoğlu, 1960 İstanbul doğumlu şair ve müzik yazarı. Kadıköy Anadolu Lisesi ve İ.Ü İktisat Fakültesi mezunu. 1980 sonrasının iz bırakan müzik dergilerinden biri olan Stüdyo İmge’nin yanı sıra, Sombahar ve Ludingirra adlı şiir dergilerinin yöneticiliğini yaptı. Pink Floyd, Jethro Tull, Caz ve Ötesi, Grup Yorum / Sıyrılıp Gelen, Caz’dan Pop’a adlı müzik inceleme ve deneme kitaplarını kaleme aldı. Hoyrat Bir Ruhun Eksilme Tabloları (1993), Aşk ve Harf (2000), Rahimdeki Ot (2007) adlı şiir kitapları bulunan Kahyaoğlu, Melih Cevdet Anday ve Ece Ayhan üzerine iki de derleme kitap yayımladı. Özel üniversite ve akademilerde ders verip danışmanlık yapmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 13 Ağustos Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!