Sorunları demokrasiyle aşarız Standartlar yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Sorunları demokrasiyle aşarız Standartlar yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:29

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bugün Türkiye’nin yarınları, cesaretle atılan doğru adımlarla ve akılcı stratejilerle yönlendirilmektedir. Ülkemizin standartları her alanda giderek yükselmektedir. Türkiye’nin geleceğine ilişkin yapılan olumlu değerlendirmeler de bunun bir göstergesidir. Türkiye tüm sorunlarını derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde aşacaktır.

Meclis üstünlüğü

Başbakan Tayyip Erdoğan Atatürk, Milli mücadelenin çetin şartlarında dahi TBMM’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır.

İnanç asla zaafa uğramadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize geçmesiyle temsili demokrasinin kurumsallaşması da sağlanmış, fertler vatandaş sıfatıyla millet egemenliği içerisinde bütünleşerek, müştereken cumhuriyetimize güç vermişlerdir. Mustafa Kemal, en zor zamanlarda bile milletimizin sarsılmaz iradesinden kuşku duymayarak, geleceği buna göre planlamıştır. Bağımsızlığa inanç, top sesleri altında dahi zaafa uğramadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!