Sorumluluk tamamen benim

Güncelleme Tarihi:

Sorumluluk tamamen benim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 01:55

Orman Bakanı Nami Çağan, Gelibolu Projesi'nin, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'e değil ‘IMF taahhütleri’ engeline takıldığını açıkladı.

Çağan, tarihi Gelibolu Yarımadası'nı ‘Barış Parkı’ olarak dünyaya tanıtmayı amaçlayan bu ‘devlet projesi’nin uygulamasının Tarım Bakanlığı'na değil, başında bulunduğu Orman Bakanlığı'na ait olduğunu belirtti. Çağan, Hazine Müsteşarlığı'nın ‘ulusalararası taahhütlere aykırı olacağı’ gerekçesiyle karşı çıkması nedeniyle bugüne kadar projenin yaşama geçirilemediğini söyledi. Çağan, Hazine engelinin aşılması için, hem bakan olarak kendisinin, hem de projenin en büyük destekçisi olan Milli Güvenlik Kurulu'nun Başbakanlığa yazılı başvurularda bulunduklarını da açıkladı. Çağan, Gelibolu Projesi'yle ilgili sorunun yakında aşılıp, hazırlanan yönetmeliklerin yayınlanacağını, böylece gecikmeli de olsa projenin yaşama geçirileceğini bildirdi.

Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp de, Gelibolu Projesi ile bakanlığının hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, ‘‘Bu projenin hayata geçmesinden en çok ben mutlu olurum. Benim de en büyük arzum’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!