Sorumlu Yılmaz'dır

Güncelleme Tarihi:

Sorumlu Yılmazdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Lideri Baykal, kaset olayında sorumluluğun Başbakan Yılmaz'ın olduğunu söyledi. Baykal, ‘‘Bu kaset konusu sadece bir Eyüp Aşık konusu değildir. Bir Mesut Yılmaz konusudur. Eyüp Aşık istifa etmiştir. Mesut Yılmaz istifa etmemiştir’’ dedi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Dernekleri Başkanlar Konseyi'nin Sapanca'daki toplantısında konuşan CHP Lideri Deniz Baykal, Eyüp Aşık'tan sonra Başbakan Mesut Yılmaz'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Hiçbir ülkenin yolsuzluk olaylarında Türkiye kadar aciz kalmadığını, son olarak da çete olayının ortaya çıktığını hatırlatan Baykal, yolsuzlukların devlet eliyle desteklendiğini ileri sürdü, ‘‘Sosyal demokrasi bunu aşmalı’’ dedi. Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘‘Sayın Eyüp Aşık istifa etti. Herhalde yanlış yaptığı ortaya çıktı onun için istifasını verdi. Peki Eyüp Aşık yanlış yaptıysa, bu yanlış Eyüp Aşık'ın kişisel yanlışı mıdır? Onun bireysel, kendi başına başbakana bilgi vermeden ortaya koyduğu bir yanlış mıdır? Öyle olmadığını yapılan resmi açıklamalardan da biliyoruz. Eyüp Aşık bu temasları Başbakan'ın bilgisiyle yaptığını söylüyor. Sayın Başbakan, Eyüp Aşık'ın bütün temaslarından bilgisi olduğunu söylüyor. Eldeki kasette sayın Eyüp Aşık'ın aranan kanun kaçağı ile görüşmesinde kaçmaya yönelik teklifini Başbakanın bilgisiyle yaptığını açıkça yansıtıyor, gösteriyor. Ve Eyüp Aşık istifa etmek durumunda kalıyor. Ve olayın bir siyasal boyutu olduğu Eyüp Aşık'ın bireysel ve kişisel takdiriyle Başbakan'ın haberi ve bilgisi, onayı dışında bu yanlış işlere girişmediği açıkca görülüyor. Sorumluluğun Başbakan'a da yansıdığı tartışma götürmez bir gerçek olarak ortaya çıkıyor. Bu kaset konusu sadece bir Eyüp Aşık konusu değildir. Bir Mesut Yılmaz konusudur. Eyüp Aşık istifa etmiştir. Mesut Yılmaz istifa etmemiştir. Bu konu Türkiye siyasetini önümüzdeki günlerde çok yakından ilgilendirecektir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!