Sorgun’da turiste tecavüz şoku

Güncelleme Tarihi:

Sorgun’da turiste tecavüz şoku
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 00:00

Danimarka’dan bisikletiyle tek başına yola çıkarak Türkiye’ye gelen ve Kapokya’ya gitmeyi planlayan kadın turiste, Yozgat’ın Sorgun İlçesi yakınlarında mola verdiği bir çeşmenin başında tecavüz etikleri ileri sürülen 17 yaşındaki O.A. ile 22 yaşındaki F.Ş. gözaltına alındı.

Kimliği açıklanmayan Danimarkalı kadın turist, önceki akşam Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Karaveli Köyü yakınlarında, Yozgat-Kayseri karayolu üzerindeki çeşme başında mola verdiği sırada kendisine iki kişinin tecavüz edip ardından da parasını alıp kaçtığını iddia ederek, jandarmaya şikayette bulundu. Kapadokya’ya gitmeyi planlayan Danimarkalı kadın, verdiği ifadesinde, çeşme başında dinlendiği sırada yanına yaklaşan iki gencin kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra da parasını alındığını anlattı. Danimarkalı kadın, zanlıların eşkalerini de jandarmaya verdi.

Bunun üzerine geniş çaplı araştırma başlatan jandarma ve polis ekipleri, kadın turistin verdiği eşkaller doğrultusunda O.A. ile F.Ş.’yi dün gece gözaltına aldı. Sorgun Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan O.A. ve F.Ş. Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Tecavüz zanlısı 2 zanlının sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

Bu arada zanlıların üzerinden çıkan para ise turist kadına teslim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!