Sony Ericsson'un üçüncü çeyrek performansı

Güncelleme Tarihi:

Sony Ericssonun üçüncü çeyrek performansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2005 11:57

Sony Ericsson'un, yılın üçüncü çeyreğinde pazar payını artırdığı ve büyümesini sürdürdüğü bildirildi.

Sony Ericsson'dan yapılan yazılı açıklamada, artan AR-GE yatırımlarıyla ürün portföyünü genişleten kuruluşun, 2005'in üçüncü çeyreğinde tüm dünyada satılan cihaz sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29, bir önceki çeyreğe göre yüzde 17 artarak 13.8 milyona ulaştığı kaydedildi.

Satış rakamlarının da 2 milyar 55 milyon Avro'ya ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 22 arttığı kaydedilen açıklamada, “Vergi öncesi gelir bir önceki yıla göre 15 milyon Avro artarak 151 milyon Avro ve net gelir ise bir önceki yıla göre 16 milyon Avro artarak 104 milyon Avro olarak gerçekleşti” denildi.
Sony Ericsson Başkanı Miles Flint de üçüncü çeyreğin, şirketin görüntüleme, mobil müzik ve üçüncü nesil konularında çıtayı yükselttiği, ekonomik segmentte de tasarımıyla dikkat çeken ürünler geliştirme stratejisinin doğrulandığı başarılı bir dönem olduğunu ifade etti.

Flint, Sony Ericsson'un bir yandan mobil müzikte standartları belirlerken bir yandan da görüntüleme alanındaki ilerlemesini de sürdüreceğini bildirdi.(İSTANBUL/A.A)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!