Sony Ericsson, 2005’den beklediğini buldu

Güncelleme Tarihi:

Sony Ericsson, 2005’den beklediğini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 11:43

İkinci yarıdaki güçlenmeye bağlı olarak Sony Ericsson için 2005 rekor yılına dönüştü. Tüm dünyada satışa sunulduğu günden bu yana toplam 3 milyon Walkman telefon satıldı. 3N ve giriş seviyesi ürünlerle şirketin portföyü daha da güçlendi.

Haberin Devamı

Son çeyrekte satılan cihaz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %28; bir önceki çeyreğe göre %17 artarak, 16,1 milyona ulaştı. Satış rakamları ise Avro bazında 2,310 milyona ulaşarak bir önceki yıla göre %15 artmış oldu. Vergi öncesi gelir bir önceki yıla göre 66 milyon Avro; bir önceki çeyreğe göre 89 milyon Avro artarak 206 milyon Avro ve net gelir ise bir önceki yıla göre 144 milyon Avro olarak gerçekleşti.

 

Şirket bu dönemde de pazarlama ve Ar-Ge yatırımlarını artırmaya devam ederken, 2 otofokuslu 2 Megapiksel kamerasıyla en iyi kameralı cep telefonu TIPA ödülünü kazanan K750, tüm pazarlarda son derece başarılı olan dünyanın ilk Walkman telefonu W800 ve 3N’yi orta segmente taşıyan K600 serisiyle de bu yatırımlarının meyvesini toplamaya başladı. Şirket bu çeyrekte pazardan daha fazla büyüdü ve yüksek segmentteki ürünlerin popülaritesi daha düşük segmentteki T290, J210 ve K300 modellerinin de satışını hızlandırdı. Yüksek segmentteki ürünlerin portföye katılmasıyla ortalama satış fiyatı da yükseldi.

 

Haberin Devamı

Küresel cep telefonu pazarı beklenin üzerinde büyümeye devam etti ve Sony Ericsson da buna bağlı olarak 2005’teki küresel satış adedi hedefini 760 milyona yükseltti.

Sony Ericsson Başkanı Miles Flint konuyla ilgili olarak “Bu çeyrek, Sony Ericsson’un yüksek segmentteki ürünleriyle gerçek görüntüleme, mobil müzik ve üçüncü nesil konularında çıtayı yükseltirken, ekonomik segmente de tasarımıyla dikkat çeken ürünler geliştirme stratejisini doğrulayan başarılı bir dönem oldu. Sony ve Ericsson birleşmesiyle oluşan sinerji sayesinde daha 2005’in son çeyreğinde ilk Walkman telefon W800’ün satışa sunulmasını takip eden dördüncü ay içerisinde W550/W600 ve W900 modellerini piyasaya sunmuş olacağız. İnanıyoruz ki, Sony Ericsson bir yandan mobil müzikte standartları belirlerken bir yandan da görüntüleme alanındaki ilerlemesini de sürdürecek.” Şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!