Sonuçlar Onkoloji Kongresi’nde açıklandı: Kanser aşısı umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Sonuçlar Onkoloji Kongresi’nde açıklandı: Kanser aşısı umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

BioNTech tarafından geliştirilen kanser aşısından umut verici sonuçlar geldi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin geliştirdiği kanser aşısı CARVac, deneklerin yüzde 59’unda tümörleri en az yüzde 30 oranında küçülttü.

Haberin Devamı

Biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği Kongresi’nde 15 senedir üzerinde çalıştıkları kanser aşısının ilk sonuçlarının umut verici olduğunu duyurdular. Şahin ve Türeci, kanser aşısı CARVac’tan elde edilen ilk sonuçlara göre, tümörlerin büyümesinin durdurabildiğini ve hatta küçültebildiğini açıkladılar.

Sonuçlar Onkoloji Kongresi’nde açıklandı: Kanser aşısı umut oldu

TÜMÖRLERİ EN AZ YÜZDE 30 KÜÇÜLTTÜ

CARVac, 44 hastaya dört doz halinde uygulandı. Uygulama sonucunda deneklerin yüzde 59’undaki tümörler en az yüzde 30 oranında küçüldü. Tümörler, deneklerin yüzde 95’inde kanser aşının ardından stabil hale geldi ve büyümesi durdu. Kanser aşısının uygulaması sırasında deneklerden 23’ünde inflamasyon reaksiyonlarda doza bağlı bir artış gözlendi. Ayrıca deneklerde tansiyon düşüklüğü ve ateş yükselmesi gibi yan etkiler görüldüğü de belirtildi. BioNTech firması, 2030 yılına kadar yaklaşık 10 bin kanser hastasını tedavi etmeyi amaçlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!