'Son mermiye kadar savaşacağız'

Güncelleme Tarihi:

Son mermiye kadar savaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 11:05

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyf El İslam Kaddafi, Pazartesi günü, “Eğer protestocular kendilerine sunulan reform önerilerini kabul etmezse, Libya’nın kanlı bir iç savaşa sürüklenebileceğini” belirtti. Protestolar ülkenin doğusuna yayılırken, ayaklanmaların merkezi olan Bingazi, devletin kontrolünden çıkmış durumda.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor                 
Haberin Devamı

 

BİNGAZİ'DE KONTROL SİVİLLERİN ELİNE GEÇTİ/Foto Galeri

 

 

Oğul Kaddafi, babasının 41 yıllık iktidarına karşı yaşanan eşi benzeri görülmemiş ayaklanmanın yabancı güçlerin planı olarak tanımlayarak kınadı. Diğer yandan, protestoların bastırılmasında şiddet kullanılmasının hatalı olduğunu kabul etti ve halka “yeni bir Libya” inşa etme çağrısı yaptı.

 

Kaddafi, “Libya bir dönüm noktasında. Eğer bugün reformlar üzerinde anlaşma sağlayamazsak, hayatını kaybeden 84 kişi için değil, binlerce insan için yas tutarız ve Libya’nın her yerinden kandan nehirler akar” dedi.

 

Haberin Devamı

Seyf El İslam Kaddafi, konuşmasında ABD ve insan hakları örgütlerinin verdiği ölü rakamından çok daha düşük bir rakam verdi. Kaddafi konuşmasını yaptığı esnada, başkent Trablus ve diğer büyük önemli şehirlerde şiddetli çatışmalar yaşandı.

          

Kaddafi “Bu, Libya’nın bütünlüğünü tehdit eden muhalif, bölücü bir harekettir… Silahlarımıza sarılacağız… Son mermiye kadar savaşacağız… Ayaklanmayı kışkırtan unsurları yok edeceğiz. Eğer herkes silahlanırsa, bu iç savaştır ve birbirimizi öldüreceğiz…”

 

'TANKLAR SİVİLLERİN KONTROLÜNDE'

Facebook kaynaklı yeni devriminin bastırılacağını belirten Kaddafi, “Libya, Mısır veya Tunus değil” dedi. Öte yandan, Kaddafi, Libya’nın en büyük ikinci kenti Bingazi’nin artık devletin kontrolünde olmadığını destekleyen sözler sarf etti:

 

“İçinde bulunduğumuz noktada, Bingazi’deki tankları siviller kullanıyor.” Kaddafi, isyancıların amacının İslami düzeni getirmek olduğunu ve bunu amaçlayanların ortadan kaldırılacağını yineledi.

 

Haberin Devamı

Bölgede bulunan AFP muhabiri ve görgü tanıkları, protesto hareketinin ilk kez ülkenin doğu kesiminde de harekete geçtiğini duyurdu.

 

Öte yandan, Seyf El İslam Kaddafi’nin konuşmasını yaptığı anlarda Muammer Kaddafi’nin Libya’yı terk ettiğine yönelik söylentilerin çıkması, halkın sevinç gösterilerine neden oldu.

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, Libya’da protestoların başladığı 15 Şubat’tan bugünekadar 173 kişi öldü.

 

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!