Son karar: Meydana tek koldan yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Son karar: Meydana tek koldan yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 08:23

Sendikalar dün akşam saatlerinde kentte sorun yaşanmasını engellemek için Taksim’e üç yerine tek koldan girip miting yapmadan dağılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK ile siyasi partiler, meslek odaları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan “1 Mayıs 2008 Katılımcıları’’ dün sabah saatlerinde bir toplantı yaptı.

 

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, ortak açıklamayı okudu. Görgün, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını ifade ederek, şöyle dedi: “Buradan ilan ediyoruz. 500 bin emekçi olarak 1 Mayıs’ı, İstanbul’da Taksim’de ellerimizde karanfillerle kutlayacağız. Amacımız gerginlik yaratmak değil, barış ve özgürlük içinde 1 Mayıs’ı kutlamak. İktidarı uyarıyoruz; 10 milyonlarca emekçinin taleplerini göz ardı etmeyin. Haklı ve demokratik bir hak olan 1 Mayıs kutlamalarına yasak getirmeyin.’’

 

Haberin Devamı

Tayfun Görgün, “Bizler 1 Mayıs’ın emek bayramı olarak tatil günü olması talebini ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu koşulların bilincindeyiz. Ülkemizde işler iyi gitmiyor.

 

Siyasal ve sosyal alanda da zıtlaşma ve diyalogsuzluk her geçen gün toplumu daha da geriyor. Bayramımızı şölene çevireceğiz. Umarız ve dileriz ki bu davranışımız aynı şekilde karşılanacaktır’’ diye konuştu.

 

ŞİŞLİ’DEN GİRİLECEK

 

Ancak akşam saatlerinden sendikalardan son bir açıklama geldi. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türker, Taksim’e üç kol yerine tek koldan yürüyüp miting yapmadan dağılacaklarını açıkladı. Türker şunları söyledi: “Üç genel sekreter olarak günlerdir açıklamalar yaptık. Devletin her kademesinde 1 Mayıs’ı bayram ve tatil olarak kutlanması için başvuru yaptık. Ancak devletin ceberrüt yüzünü gösterecek açıklamalar yapıldı. Birkaç saat içerisinde Taksim’in ne hale getirildiğini görüyorsunuz. Adeta açıkhava hapishanesine çevrildi. okullar tatil edildi. İstanbul halkı bir korku tünelinin içine hapsedilmiş durumda. Bu yüzden 3 kolu tek kola indiriyoruz. Bu gergin ortamı hafifletmek adına Şişli’de tek pankart, tek slogan altında birleşecek. Biz elimizden geleni yaptık. Miting anlayışından vazgeçtik. Ancak yürüyüş anlayışında kararlıyız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!