Son dakika.. MSB'den acı haber: Pençe Kilit'te 3 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika.. MSBden acı haber: Pençe Kilitte 3 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 20:16

Son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu 3 askerin şehit olduğunu duyurdu. Hain saldırıda şehit olan askerlerin acı haberleri ailelerine verildi.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında hain terör örgütü tarafından 1558 rakımlı tepe üs bölgesine açılan taciz ateşinde Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu (25), Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir (21) ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu şehit oldu.

MSB'den yapılan açıklama şöyle denildi: 

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P.Uzm.Çvş. Eyyüp UĞURLU ve P.Söz.Er. Mehmet DEMİR şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Haberin Devamı

YARALANAN SÖZLEŞMELİ ER KÖROĞLU ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, bir açıklama daha yaparak yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun şehit olduğunu duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P.Söz.Er Hakan Köroğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Son dakika.. MSBden acı haber: Pençe Kilitte 3 asker şehit oldu

Hakan Köroğlu

GAZİANTEP, ADIYAMAN VE AFYONKARAHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hain saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu'nun acı haberi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Adıyaman nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir’in acı haberi de Besni ilçesinin Suvarlı Beldesine bağlı Pınarbaşı köyündeki ailesine verildi. Latif ve Nergis Demir’in 1'i kız, 3'ü erkek 4 çocuğundan en büyüğü olan şehidin 3 ay önce göreve başladığı belirtildi. Şehidin, düzenlenecek törenin ardından Pınarbaşı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu, yapılan tüm müdahalede rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin acı haberi ailesine Afyonkarahisar Başmakçı Kaymakamı Burak Yaylacı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından verildi. Şehidin evinin önüne Türk bayrağı asıldı.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI

Hain saldırıda şehit düşen askerler için siyasilerden de taziye mesajları geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop "Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde şehadete yükselen kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar duasıyla... Aziz milletimizin başı sağolsun." paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aziz evlatlarımızın mekânı cennet olsun." açıklamasını yaptı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Twitter üzerinden "Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu ve Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralı askerlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz Eyyüp Uğurlu, Mehmet Demir, Mustafa Işık ve Hakan Köroğlu'na Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı


Son dakika.. MSBden acı haber: Pençe Kilitte 3 asker şehit oldu

YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ, BABA EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenilen Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu'nun acı haberini alan baba Cemal Uğurlu ve diğer yakınları gözyaşı dökerek feryat etti. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu apartman ve siteye Türk bayrakları asıldı. Şehit Eyyüp Uğurlu'nun 8 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit Eyyüp Uğurlu'nun yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!