Son dakika… Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi! Kar soğukları geliyor…

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2020 13:44

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye, yarından itibaren yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek, sıcaklıklar batı bölgelerden başlayarak düşecek. Yurdun batı kesimlerinde; İstanbul, İzmir, Aydın'da dört gün sürecek yağışlar hafta sonu yerini kar soğuğuna bırakacak.

Haberin Devamı

Günlerdir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklakları yarından itibaren belirgin bir şekilde düşmeye başlıyor. Yarından itibaren yurdun batı kesimlerinde başlayacak ve 4 gün sürecek yağışların etkisiyle sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, yarından itibaren dört gün boyunca Marmara ve Ege Bölgesi'nin yağış alacağını söyleyerek, ''Çarşamba akşamından başlayarak pazara kadar, yaklaşık 4 gün boyunca, yağış var'' açıklamasında bulundu.

SICAKLIKLAR 10 DERECEYE DÜŞÜYOR

Beklenen sıcaklık düşüşün 8 ila 10 derece arasında olacağını da söyleyen Dilek Çalışkan, ''Tam bir kış havası yaşayacağız'' dedi.

''HAFTA SONU KIŞ HAVASI YAŞAYACAĞIZ''

Çalışkan, yağışların etkisi ile azalan hava sıcaklıklarına ilişkin, ''Özellikle hafta sonu hava çok soğuk olacak. Hatta bu soğuklar kar soğuklarına yakın seyredecek. Bunun nedeni de Romanya'ya kar yağması. Bizde de bazı dağlara kar yağma ihtimali var'' dedi.

Haberin Devamı

''KIŞ YAĞMURLARINI ANDIRACAK''

Gün içerisinde aralıklı devam edecek olan yağışlar, tam olarak kış yağmurlarını andıracak. Çalışkan,  ''Türkiye bu yağışlarla birlikte cephesel yağışları görmüş olacak. Özellikle İstanbul'da bazı zamanlarda kuvvetini artıracak yağışlar dört gün boyunca devam edecek. Bu yağışlar da haliyle toprağı besleyen yağışlar oluyor'' ifadelerini kullandı.

Yağışlar perşembe günü tüm Batı Karadeniz'i; Antalya, Eskişehir ve Ankara'nın da bazı illerini etkileyecek.

EGE'DE DOLU YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR

Ege Bölgesi'nde ise özellikle İzmir, Aydın, Muğla hattı boyunca şiddetli yağışlar bekleniyor. Bölgede yağışlarla birlikte dolu, sel ve sağanak gibi hava olayları görülebilir.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden de şu açıklama yapıldı:

"İstanbul, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; 28 Ekim Çarşamba gününden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Marmara Bölgesi’nin, 28.10.2020 Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Hafta sonu ise söz konusu yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın bölgemiz genelinde etkili olacağı bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesinin kuzey ve batısında (Trakya geneli ve İstanbul’un batı ilçeleri), perşembe günü Trakya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte Trakya’dan başlayarak azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bölgemiz tahmin ve erken uyarı merkezi tarafından yapılması muhtemel uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından takip edilmesi önem arz ediyor."

Haberin Devamı

AKOM; BU GECEDEN İTİBAREN YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere bugün gece başlayacak yerel sağanak yağışların aralıklarla önümüzdeki hafta başına (Pazartesi) kadar devam edeceği belirtildi.

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin serin ve yağışlı bir sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Bugün gece saatlerinden itibaren yerel olarak gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, aralıklarla önümüzdeki hafta başına (Pazartesi) kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

BARAJLARIN DOLMASI BEKLENİYOR

AKOM tarafından paylaşılan yağış raporunda yaz mevsiminin kurak geçtiği vurgulanırken, Ekim ayının ardından baraj doluluk oranları %30'lar seviyelerine kadar gerilediği belirtildi. Barajların ve yer altı su kaynaklarının yeniden yükselişe geçmesi için Ekim ile Mart ayları arasında alınacak yağışlar oldukça önemlidir notu da düşüldü.

Haberin Devamı

VATANDAŞ TEDBİRLİ OLMALI

Sonbahar mevsiminin bu zamanlarında kısa süreli yağan kuvvetli yağmurların neden olduğu; yollarda göllenme, taşkın, su baskınlarına ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı AKOM, vatandaşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

5 günlük hava tahmini için tıklayın…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!