Meclis'te yumruklu Afrin kavgası! Birbirlerine girdiler, yaralı vekiller var

Güncelleme Tarihi:

Mecliste yumruklu Afrin kavgası Birbirlerine girdiler, yaralı vekiller var
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 23:50

AK Partililer ile HDP’liler arasında yumruklu kavga çıktı. Hafif yaralanan 2 vekil Meclis’in acil yardım merkezinde tedavi gördü.

Haberin Devamı

MECLİS Genel Kurulu’nda dün gece teşvik torba tasarısının görüşmelerinde Afrin kavgası yaşandı. Kavgaya, AK Partililer ile arasında kadın vekillerin de olduğu HDP’liler karıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Mahmut Toğrul’un askerin Afrin’de etnik temizlik yaptığı iddiası ortalığı karıştırdı. AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Toğrul’un üzerine yürüyerek, “Asker ülkesi için savaşıyor, sivil öldürülüyorsa onu sizin PKK’lılarınız yapıyor, bu kürsüden böyle bir şey söyleyemezsiniz, bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum” tepkisini verdi.

Mecliste yumruklu Afrin kavgası Birbirlerine girdiler, yaralı vekiller var

2 VEKİL YARALANDI

Toğrul ile Şahin arasındaki sözlü tartışma AK Partili ve HDP’li vekillerin de katılımıyla kavgaya dönüştü.

Haberin Devamı

HDP sıraları önünde yumruklaşmalar yaşanırken, HDP’li Müslim Doğan ve Mahmut Toğrul aldığı darbeler nedeniyle hafif yaralandı. Bu vekiller, Meclis’teki ilk yardım merkezine giderek tedavi oldu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın yaralanan arkadaşlarına, “Gidip rapor alın” dediği duyuldu.

Mecliste yumruklu Afrin kavgası Birbirlerine girdiler, yaralı vekiller var
HDP Grup Başkanvekilleri Beştaş ve Filiz Kerestecioğlu’nun olaya tepki göstermesi üzerine ikinci kez tartışma yaşandı. AK Partili Mehmet Uğur Dilipak’ın, sert tepki gösterdiği HDP’nin kadın yöneticilerine, “Adam olacaksınız” diye bağırdığı duyuldu. Kerestecioğlu, “Hayır adam değil kadın olacağız, siz de bu söyleme alışacaksınız” diye tepki verirken, AK Partili Bayram Özçelik ile tartışan Beştaş da, “100 kişiyle 3 kişiye saldırıyorsunuz” dedi.

Bu vekiller Meclis’teki ilk yardım merkezine giderek tedavi oldu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın yaralanan arkadaşlarına, “gidip rapor alın” dediği duyuldu.Bu vekiller Meclis’teki ilk yardım merkezine giderek tedavi oldu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın yaralanan arkadaşlarına, “gidip rapor alın” dediği duyuldu.
Uzun süren tartışma bazı AK Parti, CHP ve HDP’lilerin araya girmesiyle yatıştı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!