Son dakika... Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 09:08

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 24 şüpheliden 22’si gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında aktif görevde bulunan doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi. Yine İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ'nün 2012, 2014 ve 2015 yıllarındaki jandarma sınavlarında usulsüz kodlama yöntemiyle kamuya sızdığı tespitiyle yürütülen soruşturmada da 13 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın emniyet mahrem yapılanmasının deşifre edilmesi için yapılan çalışmalarda; İstanbul merkez olmak üzere Ankara, Kocaeli,Konya, Kırıkkale, Balıkesir, Muğla, Afyonkarahisar’da 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Son dakika... Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı

Operasyonda haklarında gözaltına kararı bulunan 24 şüpheliden 22’si yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında aktif görevde bulunan doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi.

Son dakika... Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 22 şüpheli işlemleri için emniyete götürülürken, şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalar sırasında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği öğrenildi.

İSTANBUL MERKEZLİ BİR OPERASYON DAHA

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada FETÖ'nün 2012 Jandarma Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) ve 2014-2015 yıllarında Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) mülakat sınavlarında aday numarası üzerinden usulsüz kodlama yaptığı belirlendi. Bu şekilde örgüt mensuplarının kamu görevlerine sızdırıldığını tespit edildi.

Savcılık, bir polis, bir astsubay, bir infaz koruma memuru, bir zabıta memuru ve diğer meslek gruplarından 13, toplamda 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. İstanbul merkezli Samsun, Malatya ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!