Son dakika... İBB Adayı Murat Kurum'dan açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İBB Adayı Murat Kurumdan açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 20:14

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'a yapılacak projelerin detaylarını açıkladı. 'Boş zamanlarında belediyeye uğrayanlardan olmayacağını' vurgulayan Kurum "İstanbul'da ulaşım, deprem, su sorunu ön plana çıkıyor. 5 yılda 300 bin konut, toplamda 650 bin konut dönüşecek. İBB yönetiminin haksız yere işten çıkardığı tüm çalışanları işe geri alacağız. 2 yeni acil durum hastanesi kurulacak" dedi.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, A Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün kiliseye yapılan saldırı kınıyorum. Rahip ile de görüştüm başsağlığı dileklerimi ilettim. İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehrimiz. Devletimiz sorumlulularıyla alakalı adli ve hukuki işlemi takip ediyor. İnşallah bir an önce failler de kanun önünde hesap verecek. Bugün kiliseye yapılan saldırı kınıyorum. Rahip ile de görüştüm başsağlığı dileklerimi ilettim. İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehrimiz. Devletimiz sorumlulularıyla alakalı adli ve hukuki işlemi takip ediyor. İnşallah bir an önce failler de kanun önünde hesap verecek.

"İSTANBUL'DA ULAŞIM, DEPREM, SU SORUNU ÖN PLANA ÇIKIYOR"

Haberin Devamı

İstanbullular bugün İstanbul'da yaşamaktan mutlu değiller. Deprem kaygısı ve trafik bunda etken. Bu konularda adım atılmamasından rahatsızlar. Biz bu konuda önemli mühendislerle çalışmalar yaptık. 23 bin kişiyle araştırma yaptık. İstanbul'da ulaşım, deprem, su sorunu ön plana çıkıyor.

AFET BÖLGESİ

Afet bölgesinde her noktada kardeşlik hukukuyla çalıştık. Projeleri beklentiye göre yapıyoruz. Afet konutlarını yapıp vatandaşlarımıza teslim ettik. 46 bin konutu bitirdik.

"BÜTÇEMİZİ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ"

Biz İstanbul'a aylardır hazırlanıyoruz. Sorunları tespit ettik. Biz boş zamanlarında belediyeye uğrayanlardan olmayacağız. İstanbul gerçekten zengin. Yeter ki kaynakları doğru yönetsin. Gündemimiz hep İstanbul olacak. Bizim gündemimiz İstanbul'un meseleleriyle ilgilenmek olacak. Biz hep sokakta olacağız, milletimizin yanında olacağız. İstanbul o kadar zengin ki yeter ki o kaynakları doğru yönetin. Yeter ki doğru kadrolarla çalışarak İstanbul'a hizmet etme gayesinde olun. Biz bütçemizi iki katına çıkaracağız. Bizim 10 başlıkta açıkladığımız projelerin maliyeti 56 milyar dolar. Öz gelirle yeni yatırımlar yeni kaynaklar olacak. Kendi kaynağını kendisi üreten anlayışı ortaya koyacağız.

"HAKSIZ YERE İŞTEN ATILANLARI GERİ ALACAĞIZ"

Haberin Devamı

Şu anki İBB yönetiminin haksız yere işten çıkardığı tüm çalışanları işe geri alacağız. Haksız yere hiçbir personeli işten çıkarmayacağız.

"650 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

5 yılda 300 bin konut, toplamda 650 bin konut dönüşecek. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL taşınma yardımı vereceğiz. Konutlar 18 ayda teslim edilecek. Kentsel dönüşüm bilimin ışığında olacak. 100 bin depo konut yapacağız ve kiralar düşecek.

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

Bunların yanında çok önemsediğimiz bir proje daha var. O da 100 bin sosyal konut. Bu konutlar satılmayacak 39 ilçeye yetecek, satılmayacak kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Kentsel dönüşüme tabi olan evi bitene kadar oturmak istediği ama ev bulamadığı veya imkanlarının yetmediği vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları bir 'depo konut' olarak düşünebilirsiniz. Vatandaşımız 18 ay oturacak sonra yeni yapılmış evine oturacak. 1 Nisan'da bu projelerin hepsine başlayacağız. Bu konutlar ile birlikte kira fiyatları düşecek. Arz talep dengesini göz etmek zorundasınız.

Haberin Devamı

2 YENİ ACİL DURUM HASTANESİ

İstanbul'a 2 yeni acil durum hastanesi kurulacak. 9 yeni afet müdahale merkeziyle önlemleri alacağız.

METRO VE DENİZ ULAŞIMI 2 KATINA ÇIKACAK

Metro hattını ve deniz ulaşımını ilk 5 yılda iki katına çıkaracağız.2034'e kadar 1004 kilometre metro hattına sahip olacağız. Raylı sistem 328 kilometreden 650 kilometreye kadar çıkacak. Sultangazi'ye 5 yıl içinde metro yapacağız.

İKİ YAKAYA İKİ TÜNEL

İki yakaya iki büyük tünel yapacağız. 122 kilometre tünel ağıyla şehir içi trafik rahatlayacak. İBB yapılması gereken metroyu bitirmedi. Tünelleri ve yan yolları yaptığınızda trafik zaten ilerler.

GENÇ GİRİŞİMCİYE HİBE

Genç girişimciye 100 bin TL hibe, öğrenciye özel su tarifesi, ilk kez evlenen gençlere 50 bin TL beyaz eşya desteği, her öğrenciye yıllık 10 bin TL burs, toplu ulaşımda yüzde 40 indirim, memleketine giden öğrencilerin yarısı bizden.

Haberin Devamı

EMEKLİLERE 2 BİN 500 TL DESTEK

İhtiyacı olan emeklilere her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi İstanbulkart'larına yapacağız. 3 milyon emeklimiz var, ihtiyaç sahiplerinin tespitini yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!