Son dakika... HDP'li Semra Güzel için komisyon kararını verdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2022 15:28

TBMM Hazırlık Komisyonu oy çokluğu ile HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi. Hazırlık Komisyonu, Güzel hakkındaki raporunu Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na Salı günü sunacak.

Haberin Devamı

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu üyelerinden oluşturulan Hazırlık Komisyonu, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığında basına kapalı toplandı. Komisyonda, 2017'de öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki 2 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, sözlü savunma ve delilleri inceledi. Daha sonra yapılan oylamada, HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verildi.

'OY ÇOKLUĞU İLE KARAR VERİLDİ'

Toplantının ardından açıklama yapan Komisyon Başkanı Ramazan Can, HDP'li Semra Güzel yerine sözlü savunma veren Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da toplantıya katılarak son beyanlarını söylediğini açıkladı. Can, "Komisyon toplantısını yaptı. HDP'li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çokluğu ile karar verdi" dedi.

Haberin Devamı

Can, Hazırlık Komisyonu raporunu salı günü Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sunacaklarını açıkladı. Anayasa-Adalet Karma Komisyonu da raporu değerlendirdikten sonra dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verirse; raporu Genel Kurul'a havale edecek.

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram canlı yayında şu bilgileri aktardı:

TBMM Hazırlık Komisyonu son kararını verdi. Oy çokluğuyla dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verildi. Komisyon Başkanı Ramazan Can, oy çokluğuyla kararın verildiğini duyurdu. 8 Şubat'a kadar Komsiyona süre verildi, kararın olduğu bir rapor yazılacak. Rapor da 17 Şubat'ta Karma Komisyon'a sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!