Son dakika haberi... Yozgat'ta korkunç kaza! Yolcu otobüsü şarampole uçtu: 12 kişi hayatını kaybetti, 18 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 01:27

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsü şarampole uçtu, ilk belirlemelere göre şoför Adem Tatlısu ile birlikte 12 kişi yaşamını yitirdi, 18 yolcu yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta yaşanan otobüs kazasının ardından taziye mesajı yayımladı ve adli soruşturmanın başladığını açıkladı. Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre kaza D-200 karayolu Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana geldi. Yolcu otobüsü Sorgun ilçesi çıkışında bulunan şeker fabrikasına yakın bir noktada bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkarak şarampole uçtu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan olay yerinde yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre ölü sayısını 11 olarak açıkladı. Özkan otobüste 27 yolcunun bulunduğunu, 16 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Son dakika haberi... Yozgatta korkunç kaza Yolcu otobüsü şarampole uçtu: 12 kişi hayatını kaybetti, 18 yaralı

Kazada can kaybı 12'ye yükselirken, 18 yolcu da yaralandı.

Son dakika haberi... Yozgatta korkunç kaza Yolcu otobüsü şarampole uçtu: 12 kişi hayatını kaybetti, 18 yaralı
Otobüs şoförü Adem Tatlısu

Haberin Devamı

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada; İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybetti.

 

Haberin Devamı

YARALI KURTULAN YOLCU DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Cihat Çalışkan otobüse Akdağmadeni’nden bindiğini söyleyerek, tedavi gördüğü hastanede olay anını anlattı. Çalışkan, “Anlık bir şekilde orta refüj üzerinden bariyerlere çarptı. Otobüs bir sağ bir sol şeklinde ikinci bariyerden uçuruma doğru ağaçlara çarptı. Savrulmayla yanımdaki kişi araçtan düştü. O savurmanın etkisiyle beni yere attı. Yanımda genç bir çocuk vardı. Ondan sonra başka kimseyi görmedim. Ben uyuyordum, bağırma sesine uyandım” şeklinde konuştu.

Son dakika haberi... Yozgatta korkunç kaza Yolcu otobüsü şarampole uçtu: 12 kişi hayatını kaybetti, 18 yaralı

OTOBÜSÜN TERMİNALDEKİ GÖRÜNTÜSÜ KAMERADA

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde şarampole devrilen ve 12 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı Kamil Koç Turizm'e ait Adem T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsünün, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki görüntüleri, güvenlik kamerasına yansıdı. Otobüsün peronda beklediği, ardından yolcuların bindiği görüldü. Bir süre yolcularla da sohbet eden şoför Adem T.'nin otobüse bindikten sonra saat 21.30'da İstanbul'a gitmek üzere terminalden hareket ettiği görüntülere yansıdı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ADALET BAKANI TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta yaşanan otobüs kazasının ardından taziye mesajı yayımladı ve adli soruşturmanın başladığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta yaşanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı ve adli soruşturmanın başladığını açıkladı. Bakan Tunç yaptığı paylaşımda, “Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika haberi... Yozgatta korkunç kaza Yolcu otobüsü şarampole uçtu: 12 kişi hayatını kaybetti, 18 yaralı

BAKAN YERLİKAYA'DAN SÜRÜCÜLERE ÇAĞRI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Yozgat Sorgun’da meydana gelen ve 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otobüs kazası yüreklerimizi yaktı. Kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün sürücülerimize sesleniyorum: Lütfen trafik kurallarına uyalım, yolumuzu gözleyenlerin gözlerini yolda bırakmayalım" mesajını paylaştı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yozgat'taki otobüs kazasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Dün gece Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir otobüsün yaptığı kaza sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 18 kişi yaralanmıştır. Yaralılar, olay yerine görevlendirilen 14 ambulans ile hastanelere nakledilip, tedavi altına alınmıştır. 18 kişinin tedavisi devam etmektedir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavisi devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır" dedi.

Son dakika haberi... Yozgatta korkunç kaza Yolcu otobüsü şarampole uçtu: 12 kişi hayatını kaybetti, 18 yaralı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise "Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kazaya ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Cevdet Yılmaz, "Yozgat Sorgun'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, kazada yaralananlara şifalar dilerim" dedi.

Kılıçdaroğlu ise "Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli de "Mezkur kazada ebediyete irtihal eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifa temennisiyle birlikte geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!