Son dakika haberi: Yolcu otobüsü TIR'a çarptı... 44 kişi yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2020 06:54

Aksaray - Adana Karayolu’nda yolcu otobüsü TIR’a çarpıp şarampole düştü. Feci kazada 44 kişi yaralandı. Kazadan yaralı kurtulan yolcu Yakup Menteş'in iddiası ise isyan ettirdi: "Polisler lastikleri ölçtü otobüsün gidişine izin vermedi. Ancak otogarın dışında bir köprü altında bizi tekrar aynı otobüse bindirdiler"

Haberin Devamı

Kaza, saat 04.40 sıralarında Aksaray-Adana Karayolu'nun 17'nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet İsbir idaresindeki Gülaras firmasına ait İstanbul'dan Adana'ya giden 02 BK 056 plakalı yolcu otobüsü, aynı istikamette ilerleyen Cavit Kızıykaya idaresindeki 01 ADF 774 plakalı TIR'a arkadan çarptı.

Son dakika haberi: Yolcu otobüsü TIRa çarptı... 44 kişi yaralandı

Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs, karşı şeride geçerek şarampole düştü. Kazada, 42 yolcu ile 2 de otobüs şoförü ve muavini olmak üzere 44 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı yara almadan atlatan otobüs şoförü ise gözaltına alındı. Otobüs şoförü Mehmet İsbir'in ilk ifadesinde, TIR'ın aniden önüne çıktığını ve kazanın bu nedenle meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

"POLİS GİDİŞİMİZE İZİN VERMEDİ"

Öte yandan yaralı yolcu Yakup Menteş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Adıyaman'a gittiğini belirterek, Esenler Otogarı'ndan çıktığı sırada trafik polislerinin, lastiklerinin basıncını ölçtüğü otobüsün gidişine izin vermediğini kaydetti.

Yolcuları başka bir servise bindirerek otogarın dışına çıkardıklarını anlatan Menteş, "Otogarın dışında bir köprü altında bizi tekrar aynı otobüse bindirdiler. Ben arka taraflarda oturuyordum, arkadaşlar şoförün uyuduğunu söylediler." diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!