Acı haber! Giresun'da askeri helikopter düştü 7 şehit 8 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Acı haber Giresunda askeri helikopter düştü 7 şehit 8 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 09:19

Giresun’da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası’na düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralanırken, askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, pilotun yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirerek daha büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Haberin Devamı

GİRESUN’da Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru dün eşi ve kızıyla birlikte, Alucra ve Gümüşhane Kozağaç karakollarına Sikorsky S-70 tipi helikopterle şehit aileleri ve askerlerle bayramlaşmaya gitti. 

Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli aralarında albay, Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’in de bulunduğu, 8’i asker, 7’si asker yakını olmak üzere toplam 15 kişi, bayramlaşma sonrası dönüş için tekrar helikopterle yola çıktı. Saat 17.30’da helikopterin, Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi. 

Haberin Devamı

PİLOT DAHA BÜYÜK FACİAYI ÖNLEMİŞ

Cumhuriyet'in bölgedeki askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre; pilot düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot ‘Helallik’ istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi. Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti. Olaydan sonra Erzincan ve Malatya’dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekip bugün bölgede inceleme yapacak. Ekibin ön raporları bir ay içerisinde, kesin raporu 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.

ÖNCE KÖYLÜLER KOŞTU

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Enkaza ilk ulaşan köylüler oldu. Bölgenin kayalık ve sisli olması nedeniyle ambulanslar belirli bir yere kadar ulaşabildi. Yaralıları helikopter enkazının bulunduğu noktadan alan köylüler adeta insan kulesi oluşturdu ve kayalıklardan indirerek araçlarıyla ambulanslara taşıdı. Kazada 7 şehit, 8 yaralı olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Acı haber Giresunda askeri helikopter düştü 7 şehit 8 yaralı

 

ŞEHİTLERİN İSİMLER BELLİ OLDU

Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer, Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru, kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara.

Durumu ağır olan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan Erzincan Devlet Hastanesi’ne, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban Giresun Devlet Hastanesi’ne Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Hayati tehlikesi bulunmayan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Uzman Çavuş Adem Kara, Astsubay Teknisyen Üstçavuş Muharrem Demir, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan’ın oğlu Erdal Bayhan Yağlıdere Devlet Hastanesi’ne, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan’ın kızı Işıl Bayhan, Komutan Vekili Sadettin Şahin’in eşi Nihal Şahin ise Alucra Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

KAZA HAVA ŞARTLARINDAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü. Erdoğan’ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.Başbakan Binali Yıldırım helikopterin düşmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Helikopterin Giresun’a 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopterin düştüğünü belirten Yıldırım şöyle konuştu:  “Arazi patika olduğu için erişimde sorun var. Köylüler çok ciddi katkı sağlıyor. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. İlk gelen bilgiler görüşle ilgili bir problem olduğu yönünde dolayısıyla enkaz çalışmaları ve yaralılar ölüler alındıktan sonra kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Terör saldırısı değil, öyle bir ihtimal gözükmüyor. Hava şartları kaynaklı bir kaza olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanı ile görüştüm. Başımız sağolsun.”

Haberin Devamı

YOĞUN SİS VARDI

TOHUMLUK Yaylası’nda bulunan mantar toplayan köylüler, enkaza ilk ulaşanlar oldu. Yaralıları dik yamaçtan indiren köylüler, bölgede çok yoğun sis olduğunu, çarpma sesi duyduklarını söyledi. 

 
14 KİŞİLİK KAZA KIRIM EKİBİ
GİRESUN’da meydana gelen helikopter kazasınını nasıl meydana geldiğini araştırmak için 14 kişilik bir kaza kırım heyetinin bölgeye gideceği öğrenildi. Bugün bölgeye gidecek heyetin 7’si Jandarma Kara Havacılık Komutanlığı, 7’si de Kara Havacılık Okul Komutanlığı’ndan oluşacak. Helikopter kazalarını araştırmada uzman olan heyet kazanın nasıl meydana geldiği ile düşüş nedenini araştırıp, enkaz parçaları üzerinde ayrıntılı incelemeler yapacak. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve konuşabilen üstteğmen pilot Yüksel Kandemir’in vereceği bilgilerin heyetin kaza karım raporuyla ilgili hazırlayacağı ön rapora büyük katkısı olması bekleniyor. 14 kişilik heyetin ön raporu hazırlamasının çok uzun sürmeyebileceği belirtildi. / Uğur ERGAN/ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!