Son dakika haberi... Emniyet İstihbarat Dairesini ele geçirmeye çalışan FETÖ'cülere ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi...  Emniyet İstihbarat Dairesini ele geçirmeye çalışan FETÖcülere ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2020 14:38

FETÖ/PDY'nin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı'nı ele geçirmeye çalışan çoğu eski polis 17 sanığın yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, 17 sanığın 'casusluk' suçundan müebbet hapsi istenirken, bu sanıklardan 8'i için de 'anayasal düzeni ihlal' suçundan ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının tamamlandığını belirterek mütalaası için Cumhuriyet Savcısı'na söz verdi. Savcı, sanıklar Mustafa Koçyiğit, Haşim Türker, Akif Güngör, Bülent Günay, Nushet Şehmus Mungan, Ahmet Özkan Özalp, Muhammed Serhat Al, Hamdi Özdere, Yusuf Ziya Sarı, Reşat Arıkan, Eyüp Liste, Hasan Demir, Murat Ahmetoğlu, Abdullah Öner, Mahmut Orak, Gazi Topal ve Nazmi Mert'in 'casusluk' suçundan müebbet hapislerini talep etti. Savcı ayrıca bu sanıklardan 'Fuat Avni' hesabının kullanıcıları arasında yer aldığı iddia edilen Mustafa Koçyiğit ile Haşim Türker, Akif Güngör, Bülent Günay, Nushet Şehmus Mungan, Ahmet Özkan Özalp, Muhammed Serhat Al ve Hamdi Özdere'nin, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi. Savcı bazı sanıklar yönünde de, 'silahlı terör örgütünü üye olmak' ve 'gizli kalması gereken bilgileri temin etme' suçlarından da değişen yıllarda hapis talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Mütalaanın ardından sanık ve avukatları savunma için mahkemeden süre istedi. Mahkeme de süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!