Çağlayan'daki terör saldırısı girişiminde 90 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çağlayandaki terör saldırısı girişiminde 90 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 14:00

İstanbul Adalet Sarayı polis kontrol noktasında dün gerçekleştirilen terör saldırısı girişimi sonrasında gözaltına alınanların sayısı 90'a yükseldi.

Haberin Devamı

İstanbul Adalet Sarayı dün öğle saatlerinde polis kontrol noktasına silahla ateş açan DHKP/C üyesi 2 terörist, polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmiş, bir vatandaş hayatını kaybederken, 3'ü polis 6 kişi ise yaralanmıştı. Saldırının ardından harekete geçen ekipler, 67 adrese operasyonlar gerçekleştirdi. İkitelli, Küçükçekmece, Sarıyer Armutlu Mahallesi, Beyoğlu Okmeydanı ve Esenyurt başta olmak üzere pek çok noktada dünden bu yana devam eden operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 90'a yükseldi.

Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasında gerçekleştirilen saldırı girişiminin faillerinin Esenyurt'tan adliyeye metrobüsle geldikleri belirlendi. Kontrol noktasındaki polislerin karşılık vermesiyle etkisiz hale getirilen iki teröristin üzerlerinde ve çantasında 48 tabanca mermisi, 56 plastik kelepçe, bomba süsü verilmiş bir düzenek, bandaj, örgütsel içerikli pankart ile 2 biber gazı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!