Son dakika! Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 12:43

Bursa'nın Kestel ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3,5 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 dönümlük alana kurulu olan fabrikadaki ürünler kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Kestel'deki tekstil fabrikasında, öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, kısa sürede büyüyerek, fabrikayı sardı. Binadan yükselen dumanlar, kentin birçok noktasından görüldü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.

ÇEVREDEKİ FABRİKALAR DA TAHLİYE EDİLDİ

Kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikada zaman zaman meydana gelen patlamalar, paniğe neden oldu. Güvenlik güçleri, yangının çıktığı fabrikanın yanı sıra çevresinde bulunan 5 fabrikayı da tahliye etti. Polisler, bölgeye giriş ve çıkışları yasaklarken, alevlerin yakın binalara sıçramaması için iş makineleri çevredeki yanıcı maddeleri topladı. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da Organize Sanayi Bölgesi'ne gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Son dakika Bursada tekstil fabrikasında yangın

 

DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, drone ile havadan görüntülendi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, ittfaiye ekiplerinin 3,5 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 dönümlük alana kurulu olan fabrikadaki ürünler kullanılamaz hale geldi. Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!