Başbakan Yıldırım'dan Helin Palandöken'in ailesine taziye ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 17:10

Başbakan Binali Yıldırım, Pendik'te okul çıkışı uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Helin Palandöken'in babasına taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, Pendik'te okul çıkışı uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Helin Palandöken'in babasına taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti. Ali Erbaş, Helin Palandöken için Kuran'ı Kerim okudu ve dua etti. Ziyarete AK Parti Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da katıldı. 

5 yıl önce eşini de trafik kazasında kaybeden baba Nihat Palandöken, Yıldırım'a sarılarak gözyaşları döktü.

Başbakan Yıldırımdan Helin Palandökenin ailesine taziye ziyareti

ACILI BABA CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN BU İSTEKTE BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün baba Nihat Palandöken’i aradı. Aileye başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu "Acınızı paylaşıyoruz. Çok üzgünüz" dedi. Baba Nihat Palandöken’in Kılıçdaroğlu’na "Bu cinayetin peşini bırakmayın, sizden rica ediyorum üstüne gidin. Arkadaşlarınız bizi hiç yalnız bırakmadı ancak bu cinayeti unutturmayın" dediği, Kılıçdaroğlu’nun ise "Konunun takipçisiyiz" karşılığını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

KARANFİLLİ EYLEM

Başbakan Yıldırımdan Helin Palandökenin ailesine taziye ziyareti

İstanbul Kadın Meclisi üyesi bir grup kadın ve okul arkadaşları, Mustafa Yetkin tarafından katledilen Helin Palandöken’in hayatını kaybettiği Pendik’te eylem yaptı. Helin’in öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller ve fotoğrafları bırakılırken, teyzesi Fethiye Akın, “idam isteriz” diye bağırdı.

Helin Palandöken’in öldürüldüğü Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu’nda toplanan Helin’in okul arkadaşları ve İstanbul Kadın Meclisi üyesi bir grup kadın, “Meclis, müftüye resmi nikah yetkisi vereceğine, kadın cinayetlerini durdursun. Helin Palandöken için sessiz kalmıyoruz” yazılı pankart açtı. 

KRAVAT TAKIP MAHKEMEYE GELECEK

Beyza Aksoy tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “17 yaşındaki Helin Palandöken, okuldan çıkarken, reddettiği Mustafa Yetgin tarafından tüfekle ateş açılarak öldürüldü. Helin’in hesabını sormak ve başka Helin’lerin ölmemesi için burada, öldürüldüğü yerdeyiz. Helin bu ülkede öldürülen kadınlardan yalnızca biri. Helin’in katili, daha önce bir çok davada gördüğümüz gibi mahkemeye çıkıp, ‘çok seviyordum, pişmanım’ diyecek, kravat takıp mahkemeye gelecek ve indirim almaya çalışacak. Biz, bu indirimler de uygulanmasın, var olan sorunlar giderilsin diye mücadele ederken, ve her gün yaşadıklarımız ortadayken, çözüm üretmek yerine hayatlarımızı daha da zorlaştırmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırımdan Helin Palandökenin ailesine taziye ziyareti

Helin, yaşadıklarını sosyal medyada anlatıp, ‘sokağa çıkamıyorum’ diye paylaşımda bulunmuştu. Ne Helin’in, ne de başka bir kadının sokağa çıkmaya korkmadığı günleri yaratmaktan hepimiz sorumluyuz. Bu, aşk ya da kıskançlık cinayeti değil, doğrudan kadın cinayetidir. Şiddete, cinayete mazeret üretmek, cinayeti aklamak, ortak olmak demektir. Öldürülen kadınlara karşı sorumluluğumuz, en ufak bir meşrulaştırmaya dahi izin vermemektir.”

ÇİÇEK YOLLUYOR, TEHDİT EDİYORDU

Sosyal medya hesabında ‘Gizli bir platonik sapığım var. Sokağa çıkmaya korkuyorum’ diye yazan lise öğrencisi Helin Palandöken’i (17) pompalı tüfekli öldüren, 2 arkadaşını da yaralayan Mustafa Yetgin (21) dün çelik yelekle götürüldüğü mahkemece, “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklandı. Helin'i katleden caninin olay günü teslim aldığı tüfeğin, yurtdışından internet üzerinden sipariş verilerek getirildiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi. İşyeri sahibi "Bize gelip istediği tüfeği söyledi. Bizde bulunmadığını ve internet üzerinden siparişle getirebileceğimizi söyledik. Kabul edince internet üzerinden tüfeği getirdik” dedi. Benzer tüfeklerin internetten 9 takside kadar satın alınabildiği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!