Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı! İşte son durum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2021 12:13

Bartın, Sinop ve Kastamonu'da etkili olan şiddetli sağanak bazı bölgelerde sele yol açtı, araçlar sürüklendi, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. Bartın-Karabük yolunda sel nedeniyle çökme meydana geldi, 2 köye ulaşım sağlayan köprüler yıkıldı, su baskınları yaşandı. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar ise AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Öte yandan, Bartın Valisi Sinan Güner, evi yıkılan 80 yaşındaki bir kadının sel sularına kapılıp kaybolduğunu duyurdu. Sinop Belediye Başkanı Bülent Ayhan ise bölgedeki hastanenin önlem amaçlı tahliye edildiğini söyledi. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de, 'Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı.' dedi. Selin vurduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyüne yönlendirilen helikopterle mahsur kalan bazı kişiler kurtarıldı. CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş de Kastamonu'daki durumu canlı yayında aktardı.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı, araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi'nin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı, evlerin alt katları ve iş yerlerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Sel bölgelerine Karayolları, DSİ, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Haberin Devamı

DEVLET HASTANESİNDEKİ TAHLİYE SÜRÜYOR

Sinop'ta sağanağın sel ve taşkınlara neden olduğu Ayancık ilçesindeki devlet hastanesinde tahliye işlemleri devam ediyor. Hastalar, araçlara alınıp helikopterle güvenli bölgelerdeki hastanelere sevk ediliyor.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

İlçede ayrıca hastaneyi basan suların yükselmeye başladığı öğrenildi. Hastaların Sinop Devlet Hastanesi’ne nakledildiğini açıklayan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Devlet hastanesinde, gönüllülerle birlikte hastaların tahliyesi devam ediyor. Hastalar evlerine veya Sinop Devlet Hastanesi’ne gönderiliyor. Yeni yapılan Pazar Yeri, Sanayi sular altında. Helikopterlerle havadan müdahale sürüyor” dedi.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

BAKAN KOCA: KAYIP, YARALI YOK

Bakan Koca, dün gece Batı Karadeniz illerinde meydana gelen sellerdeki son durumu paylaştı. Koca, "Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye ediliyor. 4’ü yoğun bakım hastası, 45 hasta Sinop Atatürk Devlet Hastanesine naklediliyor. 27 ambulans, 6 UMKE, 1 Mobil Komuta Aracı görevlendirildi. Kayıp, yaralı yok." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HELİKOPTERLE KURTARILDILAR

Selin vurduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyüne yönlendirilen 1 helikopterle ise mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalara başlandı. Helikopterle selde mahsur kalan bazı kişiler bölgeden alınırken, çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Haberin Devamı

CNN TÜRK MUHABİRİ SON DURUMU AKTARDI

Kastamonu İnebolu'da sele kapılan 13 yaşındaki Rabia'yı arama çalışmaları devam ederken, CNN Türk Muhabiri Ahmet Türkeş, son durumu paylaştı:

İnanılmaz bir sağanak yağış söz konusu, sert rüzgârla birlikte. Hem heyelan nedeniyle kaya parçaları yola taşmış durumda. Yamaçlardan düşen kayalar Bozkurt yolunu kapattı. Ancak ne araçla ne de yaya olarak gitmek mümkün.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Karadeniz bölgemizin farklı noktalarında yaşanan sel ve heyelan olaylarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşının yanındadır. Rabbim ülkemizi afetin her türlüsünden korusun" mesajını paylaştı.

BAKAN SOYLU: ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyan Soylu afet bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, 'Bartın Ulus; Sinop Ayancık, Türkeli ve Erfelek; Kastamonu Devrekani, Pınarbaşı, Bozkurt, Azdavay ilçelerinde aşırı yağışlarla oluşan sel sonrası tahliye, müdahale, arama-kurtarma çalışmaları, valilerimizin koordinasyonunda AFAD ve tüm kurumlarımızla havadan/yerden devam ediyor.' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

BAKAN PAKDEMİRLİ: HES'LE İLGİLİ PROBLEM YOK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bartın'da çok ciddi yağışlarla karşı karşıya kalındı. Kastamonu'da Bozkurt'ta HES'le alakalı problem olduğu söyleniyor. HES'le ilgili problem yok. Regülatör kapakları taşkın anında patladı deniyor ama öyle bir şey yok. Taşkınlara sebebiyet verebilecek bir regülatör değil" dedi.

VALİLİKTEN 'HES' AÇIKLAMASI

Öte yandan Kastamonu Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçedeki hidroelektrik santralinin (HES) patladığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu, aşırı yağışa bağlı su taşkınlarının yaşandığı ve müdahale edildiği belirtildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı da 'Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle iki adet AS-532 tipi helikopter görevlendirildi. Arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayacak helikopterlerin biri Sinop’ta, diğeri de Kastamonu’da görev yapacak.' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum


DHA Muhabiri Murat Küçük sel bölgesinden şu bilgileri aktardı:

Yağmur zaman zaman devam ediyor. Dün akşam saatlerinde yoğun şekilde başlamıştı sağanak yağış. Şiddetli yağış nedeniyle su baskını ve heyelana neden oldu. Burası bir menfez aslında, altından dere geçiyor. Tomruk ve ağaç kabuklarının sıkışması sonucu çökme meydana geldi. Çatırdama seslerini de duyabiliyoruz. Hala risk altında. Emniyet şeridiyle kapatılmış durumda, trafiğe kapalı. Sel en çok köyleri vurdu Bartın’da. Ulus ilçesini vurdu. Birçok köy yolunda göçmeler var.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum


80 yaşında bir kadının da kayıp olduğu bilgisi var ve arama çalışmaları devam ediyor. AFad, UMKE ve arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bir vatandaş da sel felaketi sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisi var.
Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Bartın Valisi Sinan Güner, saat 03.00 sıralarında ilk ihbarların gelmeye başladığını belirterek, şu an bulundukları Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolunda heyelanlar meydana geldiğini yolu açarak buraya kadar ulaştıklarını bildirdi.

Vali Güner, burada da menfez göçmesi nedeniyle ileriye gidilemediğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Servis yoluyla ulaşımı sağlamış olduk. (Bartın-Karabük yolu Yenihan mevkisi) Dere yatağında evler vardı oradaki insanları kurtardık. Aracın üzerinde yardım bekleyenler vardı, sele kapılmış araçlar vardı onları kurtardık. Kumluca beldesine bağlı Akören Söküler köyünde bütün köprüler yıkılmış servis yolları ile geçmeye çalışıyoruz. Ulus'un Zafer köyünde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda. Karabük Valiliğinden destek istedik o taraftan gelinebilecek yollardan onlar gelmeye çalışıyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçları yürüterek inmeye çalışıyorlar."

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum


BARTIN VALİSİ CNN TÜRK'E KONUŞTU: 1 VATANDAŞIMIZ KAYIP

Bartın Valisi Sinan Güner, CNN TÜRK yayınında şu bilgileri paylaştı:

"Yağışlar sebebiyle yaka seli meydana geldi, köprüler yıkıldı, yollarda heyelanlar meydana geldi. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir köy kaldı ulaşamadığımız. 1 kayıp vatandaşımız var onu da arama çalışmalarımız devam ediyor. Akörensöküler  köyünde 80 yaşlarında bir kadın vatandaşımızın evi göçmüş, sele kapıldı. Arama kurtarma ekiplerimiz su ve su kenarında arıyor.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Bartın'ın Zafer Köyü Muhtarı Vasfi Yaman CNN TÜRK'te şu bilgileri paylaştı:

500 nüfus var. Bizim komşu köyümüzde bir kadın suya kapılmış, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Evleri su bastı, elektrik yok, su yok. Komple altyapı gitti, 2 tane evimiz yıkıldı. Küçükbaş, büyükbaş bir kaç hayvanımız telef oldu. bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istiyoruz. Komşu köylerden servis yolları var, tali yolar var, oradan bize ulaşılması lazım.
Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Gece 2'de kalktım, köylüleri sel tehlikesi var diye uyardım, o zaman taşkın yoktu. Biz de canımızı zor kurtardık. Gece tahliye etmiştik, şu anda hayati tehlikesi olan yok. Şu anda şiddetli bir şekilde yağıyor. Ormandan sular iniyor, o yüzden tehlikedeyiz. Kumluca merkeze 8 km uzaklıktayız. Komşu köyde, Ulus köyünde de 400 kişi var. Etkilenen 2000-2500 nüfus var. Merkez mahalle olduğumuz için etrafta 6 köy var. Elektrik olmadığı için ekmek fırını çalışamıyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bartın'ın Ulus ilçesi Akörensöküler köyünde gece saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrası 3 kişinin yaşadığı ahşap ev yıkıldı. Sel sularının dere yatağını aşarak hem yolunu çökerttiği hem de evi yıktığı olayda evde yaşayanlardan Arife Ünal (85) kayboldu. Arife Ünal’ın oğlu Abdurrahman Ünal ve gelini ise kurtuldu. Yakınlarının yardım çağrısı üzerine bölgeye AFAD ve Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı dalış timi yönlendirildi. Arama çalışmaları dere yatağı çevresinde devam ediyor.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

'AHIRA DÜŞTÜK, ANNEMİ KAYBETTİM'

Sel felaketi sırasında yıkılan evde bulunan Arife Ünal'ın oğlu Abdurrahman Ünal, "Bir anda bastırdı. Su evin içine vurdu. Ev çöktü, annem kayboldu. Ahırın içine düştük beraber, o sırada annemi kaybettim. Sulara kapıldığını görmedim. İkimiz beraber düştük. Daha sonra karanlıkta onu göremedim. Bir anda geldi" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın'da yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin açıklama yaptı. Çataklı, "Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur. Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır" mesajını paylaştı.

AYANCIK'TA ÇAY TAŞTI, EVLERİ VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Sinop'un Ayancık ilçesinde, sağanağın ardından çayın taşması sonucu bazı evleri ve iş yerlerini su bastı, mahsur kalanların kurtarılmasına çalışılıyor.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı'nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi.
Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AA muhabirine, sağanak nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu ve İçişleri Bakanlığınca 3 kurtarma helikopterinin bölgeye gönderildiğini belirtti.
Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Maviş, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların da kurtarma operasyonuna katılmak üzere bölgeye gönderildiğini ve ilçeye ulaşım sağlayan köprülerin tamamının sular altında kaldığını sözlerine ekledi.

İlçede iş makinesi üzerine çıkan operatörler de sel sularından korunmaya çalıştı. Bu anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum
EVİN YIKILMASI VE ÇATILARDA YARDIM BEKLEYENLER KAMERADA

Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde tek katlı evin yıkılıp, sel sularına kapıldığı ve yan binaların çatılarına çıkanların ellerinde beyaz örtü sallayarak, kurtarılmayı beklediği anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüde, kayıt yapan kişinin ise "Ev yıkıldı, acil yardım bekliyoruz. Lütfen yardım edin, insanlar çatılarda" dediği duyuldu.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Elektrik direğinin sel sularıyla yıkıldığı anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda arama- kurtarma ekibi, bot ve helikopter destekli olarak çalışmalara başladı.

Sinop’ta afet mağduru Çetin Özcan ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

Şu anda köprü tamamen çökmüş durumda. Pazar yerinin yarısından fazlası gitmiş durumda. Şehrin içinde çok sayıda dükkanı su bastı. Yakın köylerden haber alamıyoruz. Yardım gelmesi gerekiyor Ayancık’a. Elektrik ve sular kesik, çok sıkıntılı durumdayız.

'ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDAYIZ'

Sabah kalktığımızda çok müthiş bir yağış vardı. Ben hemen çıktım. Mağazama gittim orada da çok vahimdi durum. Pazar yerinin çoğunun çöktüğünü gördüm. Kötü zaten çökmüş durumda. Çok kötü bir durumdayız Ayancık olarak.

(Yetkililerle görüştünüz mü) Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar fakat Ayancık’ta bazı köylere de ulaşılamıyor, mahsur kalmış durumdalar. Helikopterler kurtarılmaya çalışılıyor. Ayancık çok büyük risk durumda.

Köprünün ayakları da yıkıldı. Kesinlikle Ayancık'a yardım yapılması gerekiyor. Pazarcık diye bir yerimiz var orası da tamamen pert olmuş durumda

SİNOP BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT AYHAN: 100 KİŞİ MAHSUR KALDI

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, ilçede fabrikada işçilerin mahsur kaldığını, bölgedeki hastanenin ise önlem amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

Herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirten Sinop belediye Başkanı Bülent Ayhan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Dükkanlar ve giriş katların su basması dışında olumsuz bir durum yaşanmadı. Herhangi bir can kaybı yok. Ayancık’ta da ekiplerimiz mevcut, Sinop merkeze göre daha büyük sıkıntılar var.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Yağışlar bugün öğleden sonra da devam edecek. Ayancık Devlet Hastanesi’ni su basmış durumda, bir kereste fabrikasında işçiler mahsur kaldı, can güvenlikleri ile ilgili bir sorun yok. Sinop merkezde yağış durdu, Ayancık'ta yağış devam ediyor. Aliköy'de ise 100 vatandaşımız mahsur kaldı.
Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum
SAMSUN’DA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Samsun'un Bafra ilçesinde de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerin başlayan ve 10 dakika süren sağanak, hayatı felç etti. Yağış nedeniyle rögarlar taştı, bazı cadde ve sokaklar göle döndü.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Eski Şube Caddesi, Gençlik Caddesi ve Beşyol mevkisinde göle dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Yağmurun hafiflemesiyle birlikte SASKİ ekipleri çalışma başlattı.

KASTAMONU'DA EZİNE ÇAYI TAŞTI

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taşması sonucu su baskınları yaşanıyor.

Yağışın etkili olduğu ilçede, üzerinde HES kurulu olan Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle taşkın yaşandı. Su baskınlarının yaşandığı ilçede mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için ekipler çalışma yürütüyor.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU: CAN KAYBI YOK

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 'Pınarbaşı’nda çok ciddi zarar var. Şu anda can kaybı yok, ekiplerimiz seferber. Asıl büyük sıkıntının yaşandığı ilçe Bozkurt. Mal kayıplarımız var, maddi hasar var. Alt yapı çalışmalarımıza önem vermemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonra böyle felaketler yaşamayız.' dedi.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Elektrik hatlarının arızalandığı ilçede sel nedeniyle ulaşımda da sorun yaşanıyor.

Toprak kaymalarının da yaşandığı bölgede önlem alan ekipler geçişe izin vermiyor.

 

KASTAMONU'DA SELE KAPILAN RABİA AYDEMİR İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sel sularına kapılan 13 yaşındaki Rabia Aydemir'i bulmak için çalışma başlatıldı.

İlçeye bağlı Özlüce köyünde yaşayan İbrahim Aydemir, bölgedeki yoğun yağışın ardından çocukları Erva ve Rabia Aydemir ile evden çıkarak aracına binmek isterken bir anda bölgedeki Zarvana Çayı'nın yükseldiğini ve aracı ile traktörünün sel sularına kapıldığını söyledi.

Bu sırada 13 yaşındaki kızı Rabia Aydemir'in de sele kapıldığını belirten baba İbrahim Aydemir, olayın bir anda yaşandığı ifade etti.

Sel sularına kapılan küçük kızın bulunması için çalışma başlatıldı.

Ekiplerce bölgeden çıkarılan Erva Aydemir ise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

KASTAMONU'DA 2 OTOMOBİL TOPRAK ALTINDA KALDI

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur, sele neden oldu, araçlar sürüklendi, tarım arazileri su altında kaldı. Su basan binaların zemin katlarında mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

İlçede saat 07.00'de başlayan şiddetli yağmur sele neden oldu. Çok sayıda araç sele kapıldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçlar oluşan çamur yığınına saplandı. Derelerin taştığı ilçede tarım arazileri de sular altında kaldı, köprüler zarar gördü. Sel nedeniyle Azdavay-Pınarbaşı karayolunda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi. Belediye ekipleri, yağmurun şiddetinin azalmasıyla temizlik çalışması başlattı.
Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, "Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınla izliyoruz" dedi.

Başkan Civelek, su altında kala binalarda zemin katlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Başkan Civelek, şu ana kadar can kaybı ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Son dakika...Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte son durum

Karayolları ve Belediye ekiplerince yapılan çalışmanın ardından araçlar kurtarılarak yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Yağışların halen etkisini sürdürdüğü bölgede, ekipler vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmiyor.

Sıcaklıkların, iç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Tokat, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyi ile Bartın'ın doğusunda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kilogram) olması öngörülüyor.

Bu nedenle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında "Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!