Son dakika: ABD'li heyetin Ankara ziyaretinde yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: ABDli heyetin Ankara ziyaretinde yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2019 12:11

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, sanıkların ifadelerinin ABD'deki FETÖ'cülerin iade edilmesinde delil olarak kullanılabilecek.

Haberin Devamı

ABD'li heyetin Ankara ziyareti sonrası, Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sanıkların ifadelerinin ABD'deki FETÖ'cülerin iadesinde delil olarak kullanılabilecek.  ABD'li heyetin üzerinde en çok durduğu 2 isim 15 Temmuz darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlar Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek oldu. Heyetin talebi üzerine bu iki ismin darbe gecesi ele geçirilen cep telefonlarının imajları tutanakla teslim edildi.

Toplantıda dinlenen Kemal Batmaz'ın daha önceki tavrını sergilediği ve darbe ile ilişkini inkar ettiği öğrenildi. Ancak darbe toplantılarına katılan ve örgütün darbe girişimiyle ilgili bağlantılarını deşifre eden gizli tanıklar "Şapka" ve "Kuzgun"un verdiği bilgilerin doyurucu olduğu ve ABD'li heyeti son derece etkiledikleri öğrenildi. 

ABD'li heyete Akıncı Üssü iddianamesi referans alınarak 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi, Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamların darbe ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bağlantıları anlatıldı. Darbe gecesi yaşananlar, bombalanan yerler, şehit ve gazilerin durumları tek tek anlatıldı.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!