Son dakika... 6 yaşındaki çocuğa istismar davası! Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 09:07

Türkiye'de infial yaratan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi skandalında flaş bir gelişme yaşandı. Dava kapsamında Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı. Bakan Bozdağ, 6 yaşındaki çocuğa istismar davasıyla ilgili, "Hukuk işliyor, herkesin vicdanı rahat olsun. Yargılama devam ediyor, hak yerini bulacak, herkes sonucu beklesin" dedi. Bakan Yanık ise "Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız. Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuksa çocuktur. Hiç kimseye hiçbir ayrıcalığımız yoktur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

Toplumda yankı uyandıran ve tepkilere neden olan olayla ilgili H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi.

Son dakika... 6 yaşındaki çocuğa istismar davası Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı
Yusuf Ziya Gümüşel

TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada ön görülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

Son dakika... 6 yaşındaki çocuğa istismar davası Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı
Kadir İstekli

GÖZALTINA ALINAN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kararın ardından harekete geçen polis, önce Kadir İstekli'yi Pendik'te gözaltına aldı. İstekli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Daha sonra ise baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin İstanbul’da bir cezaevine götürüldükten sonra İstanbul dışında yüksek güvenlikli bir cezaevine sevk edilmeleri bekleniyor.

Son dakika... 6 yaşındaki çocuğa istismar davası Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı
Yusuf Ziya Gümüşel / Kadir İstekli

Haberin Devamı

DURUŞMA 30 OCAK'TA

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 Ocak 2023 tarihine hakim karşısına çıkacak.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki çocuğa istismar davasıyla ilgili "Çocukların cinsel istismarı bizim ceza kanunumuzda suç olduğu gibi ahlakımız bakımından da kabul edilemez. Hukuk işliyor, herkesin vicdanı rahat olsun. Yargılama devam ediyor, hak yerini bulacak, herkes sonucu beklesin" ifadelerini kullandı.

Son dakika... 6 yaşındaki çocuğa istismar davası Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı
Kadir İstekli

BAKAN YANIK: HİÇ KİMSEYE HİÇBİR AYRICALIĞIMIZ YOKTUR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ise "Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına, ideolojisine bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz. Nitekim H.K.G meselesinde de aynı ciddiyetle aynı dikkatle bakanlık olarak yetki ve sorumluluk alanımızda olan konuyu, olan çalışmaları yerine getirdik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı:

"Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız. Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuksa çocuktur. Şiddet mağduruysa mağdurdur onu alır koruruz. Nitekim bunu yapmışız. Dolayısıyla hiç kimseye hiçbir ayrıcalığımız yoktur. Hiç kimseye hiçbir borcumuz yoktur. Bizim borcumuz milletimizedir, milletimizin mağdurlarınadır ve bu borcu da yerine getirebilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Dava bize ihbar edildiği andan itibaren müdahil olarak hukuki anlamda daha önce sosyal hizmet desteği olarak sürdürdüğümüz sorumluluğumuzu şimdi hukuki destek olarak da sürdürüyoruz. Dosyaya ibraz ettiğimiz taleplerimiz çerçevesinde hem sanıkların tutuklu yargılanması noktasında hem de duruşmanın öne alınması noktasında ki taleplerimiz sayın mahkeme tarafından da kabul edildi ve karşılık gördü. Dolayısı ile bunları bir kez daha bu konudaki duruşumuzu kararlılıkla ifade etmek bakımından konunun paydaşları ile birlikte ifade etmenin önemine inanıyorum."

BAKMADAN GEÇME!