MEB bilgisi: Okullar ne zaman kapanacak? 15 tatil ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

MEB bilgisi: Okullar ne zaman kapanacak 15 tatil ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 19:11

Sömestr tatilinin başlayacağı güne kilitlenen öğrenciler, 15 tatil ne zaman sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi iş takviminde açıkladığı ve 2017-2018 eğitim öğretim yılının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini duyurduğu bilgiler arasında okullar ne zaman kapanacak konusu da yer alıyor. İşte, MEB'in açıkladığı bilgilere göre sömestr tatili ne zaman başlayacak sorusunun detaylı bilgileri

Haberin Devamı

Okulların kapacağı tarihi merakla sorgulayan öğrenciler, 15 tatil ne zaman sorusuna cevap aramaya devam ediyor. Milyonlarca öğrencinin merakla araştırdığı konular arasında yer alan okullar ne zaman kapanacak sorusu, sömestr tatili için planların yapılmasına olanak tanıyacak. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? İşte, merakla araştırılan konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan en net bilgiler

DERS SÜRESİ KISALIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valiliğinin öğrencileri kitap okumaya özendirmek amacıyla başlattığı ’Annem varsa, bende varım’ projesinin Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen açılışına katıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada ders saatlerinin kısaltılması gerektiğini belirterek, "Beni 40 dakika dinler misiniz? O zaman ben de diyorum ki; 40 dakika bir ders süresiydi, ama şimdi bilim çağında, teknoloji çağında artık öğrenme süreleri kısaldı. 40 dakikada öğrenciler dikkatlerini bir noktaya odaklayamıyor. Bu ders süresini biraz kısaltmak lazım. Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

SÖMESTR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017-2018 eğitim öğretim dönemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre 18 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili ile başladı. Uyum süreci kapsamında 11 Eylül tarihinde okullara başlayan öğrenciler için ise ikinci hafta başladı.

Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2017'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!