Soma'da maden ocağında zehirlenme: 1 işçiden acı haber

Güncelleme Tarihi:

Somada maden ocağında zehirlenme: 1 işçiden acı haber
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 11:01

MANİSA'nın Soma ilçesinde maden ocağında çalışma alanı açmak için yapılan kontrollü patlatmada karbonmonoksit gazından zehirlenen işçilerden Tevfik Pazarcık (30) yaşamını yitirirdi.

Haberin Devamı

Soma Eynez Mahallesi'ndeki özel bir şirketin işlettiği maden ocağında, saat 05.00 sıralarında, çalışma alanı açmak için kontrollü patlatma gerçekleştirildi. Patlama sonrası oluştuğu değerlendirilen karbonmonoksit gazından etkilenen işçilerden 2 çocuk babası Tevfik Pazarcık (30), olay yerinde hayatını kaybetti.

Gazdan etkilenen işçilerden Şakir Bilbey, Alper Aksoy, Fatih Karahisar, Mustafa Gül ve Ali Anıl Palamut ise tedavi edilmek üzere Soma Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen işçilerin, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Manisa Valiliği, Soma ilçesinde maden ocağında çalışma alanı açmak için yapılan kontrollü patlatmada ortaya çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenmelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Soma ilçesi Eğnez Mahallesi'nde 11 Nisan'da saat 05.00 sıralarında faaliyet gösteren 1 maden ocağında çalışmakta olan 4 kişi karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle yaralanmış; yaralılardan 1 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca yaralıları kurtarmak için aşağı inerek zehirlenmeden etkilenen 2 kişi de kontrol amaçlı Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İŞLETME DE DURUMU BİLDİRDİ

Olayla ilgili maden işletmesinden yapılan açıklamada ise "Soma'da bulunan maden işletmemizde, tavan taşını kırmak ve çalışma alanı açmak için yapılan kontrollü patlatma sonrası oluşan karbonmonoksit gazından kaynaklı zehirlenme gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu kaza nedeniyle ne yazık ki bir çalışanımız hayatını kaybetmiştir. Etkilenen diğer çalışma arkadaşlarımızın da ilk müdahaleleri yapıldı. Şu an hastanede kontrol altındalar" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!