Sokakta yaşayanların korona sınavı

Güncelleme Tarihi:

Sokakta yaşayanların korona sınavı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2020 07:00

Koranavirüs tedbirleri kapsamında ‘Evde kal’ çağrıları yapılsa da sokakta yaşayanların gidebilecekleri bir evi bulunmuyor. Tedirgin bir şekilde yaşadıklarını dile getiren evsizler, “Kullanılabilir, atıl durumda olan binalar, sokakta yatanlar için temin edilebilir” diyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Fakat ileri yaştaki evsizler, hâlâ sokakta kalıyor. Sokakta yaşayanlar koronavirüs korkusuyla yaşıyor.

‘YETKİLİLERDEN KİMSE GELMEDİ’

Sokaklarda aralıklı olarak 35 yıldır yaşadığını belirten Alaattin Arslan, şöyle konuştu: “Şu an bizim tedbir alacak pozisyonumuz yok. Neden yok? Biz sokakta yaşıyoruz. Burada, sokakta yatan arkadaşlarımızla mesafeli durmaya çalışıyoruz. Camilerden, açık olan esnaf arkadaşlardan dezenfekte ilaçlar almaya çalışıyoruz ki esnafın da hemen hemen yüzde 60’ı kapalı. Elimizi, yüzümüzü temiz tutmaya çalışıyoruz. Camilerde sabunlarla ellerimizi, yüzümüzü yıkıyoruz. Bunun dışında sokakta yaşıyoruz. Hijyen olarak bir avantajımız var, temiz hava. Virüs çıktıktan sonra yetkili kişilerden gelen kimse yok. Vakıflara ait kullanılabilir, atıl durumda olan binalar, çok cüzi masraflarla restore edilip biz sokakta yatanlar için kriz dönemlerinde yahut sürekli bir yer temin edilebilir. Belki bu şekilde atlatabiliriz diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

'OTELE ALINIYORLAR'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre gelen ihbarlar doğrultusunda evsizler otellere alınıyor. Spor salonundaki toplanmalara ise risk nedeniyle izin verilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!