Sokakta, cezaevinde, mahkemede mafya hesaplaşması her yerde

Güncelleme Tarihi:

Sokakta, cezaevinde, mahkemede mafya hesaplaşması her yerde
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayrampaşa Cezaevi'nde geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen silahlı çatışma ile ilgili davanın ilk duruşmasında da arbede yaşandı. Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ve adamlarıyla, çete lideri Hakan Çillioğlu ve adamları arasında silahlı çatışma çıkmış, aralarında Gürsel'in de bulunduğu sekiz kişi öldürülmüştü. Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 32 sanık hakkında açılan davanın duruşmasında, ölenlerden Esef Yalçın Özşahin'in ailesi sanıkları tehdit etti. Bu nedenle de salondan çıkarıldı.

Duruşmaya sanıklardan tutuklu Mehmet Karaismailoğlu ve tutuksuz yargılanan Eski Bayrampaşa Cezaevi 2. Müdürü Müslüm Teke katıldı. Olaylarda hayatını kaybeden Esef Yalçın Özşahin'in annesi Fethiye Kaygılı, Müslüm Teke ve diğer müdürlerin içeri silah soktuklarını ve oğlunun ölümünden sorumlu olduğunu iddia etti. Özşahin'in eşi Burcu Özşahin de eşi ile görüşmeye gittiğinde bir tutuklunun belindeki silahı eski müdür Ahmet Akpınar'a göstererek ‘‘Emaneti aldım, teşekkür ederim’’ dediğini, Akpınar'ın da onu susturduğunu öne sürdü. Kaygılı bir ara sanıklara dönüp ‘‘Bunun hesabını vereceksiniz. Hepiniz katilsiniz’’ diye bağırdı. Duruşmayı dinleyen diğer yakınları da ‘‘Kana kan isteriz, hepiniz öleceksiniz’’ diyerek bağırdılar.

Olayları endişeyle izleyen Müslüm Teke de bir süre adliyeden çıkamadı. Teke daha sonra gizlice bir otomobile bindirilip uzaklaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!