Sokakta bulduğu parayı sahibine teslim etti

Güncelleme Tarihi:

Sokakta bulduğu parayı sahibine teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 10:40

ESKİŞEHİR'de işitme engelli işçi emeklisi, 56 yaşındaki Metin Ülker, bir öğrenci velisinin düşürdüğü 350 YTL'yi sahibine teslim etti.

Metin Ülker, Hacı Seyit Mahallesi Tuzcu Sokak'ta yürürken bir tiyatro bileti ile birlikte 350 YTL buldu. Bilet üzerinde tükenmez kalemle yazılmış olan ‘Elif Fidan Sakarya Anaokulu' yazısını gören Ülker, paraların sahibini bulmak için okula gitti. Okulda görevli olan hizmetliler Metin Ülker'e öğretmen ve öğrencilerin tiyatro oyununu izlemek için Kanatlı Alışveriş Merkezi'ndeki sinema salonuna gittiğini belirtti. Ülker, yakındaki Kanatlı Alışveriş Merkezi’ne giderek elindeki bilet ve paraları özel güvenlik görevlililerine gösterip paraların sahibini aradığı ve kendisine yardımcı olunması istedi. Görevliler tiyatro oyununu izleyen öğretmenlerden Esra Koç'u salon dışına çağırarak Metin Ülker ile görüştürdü. Öğretmen Esra Koç, tiyatro bileti üzerinde ismi yazılı olan Elif Fidan'ın öğrencisi olduğunu ve Elif Fidan'ın annesinin okul aile birliğinde görev aldığını söyledi. Koç, “Tiyatro oyununu izlemek için çocuklardan bilet paralarını veliler ile birlikte topladık. Elif Fidan'ın annesi toplanan paraları düşürmüş. Parayı bulan kişiye teşekkür ederiz. Bu, çocuklardan toplanan para olduğundan dolayı bizim için önemliydi” dedi.
İşitme engelli Metin Ülker, sahibine teslim edilmek üzere paraları ve tiyatro biletini öğretmen Esra Koç'a verirken vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!