Sokaklarda ‘paralel’ temizliği

Güncelleme Tarihi:

Sokaklarda ‘paralel’ temizliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 21:45

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi, kent genelindeki ‘Gülen’ ve ‘Paralel’ gibi kelimelerden oluşan ya da gülünç ve ahlaka aykırı görülen 103 yol ve sokak isminin değiştirilmesini oybirliğiyle onayladı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarının 4. birleşiminde, sokak isimlerine FETÖ düzenlemesi yaptı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın konuyla ilgili çalışması sonucu belirlenen sokak isimlerinin değiştirilmesine AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri hep birlikte olumlu oy kullandı.

Kararla, Eyüp ilçesinin Akşemsettin ve Çırcır Mahalleri arasındaki ‘Gülen Caddesi’nin ismi, ‘Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ olarak değiştirildi. Ayrıca 25 ayrı ‘Gülen’ isimli sokağa Şehit Polis Erdem Özçelik, Şehit İhsan Yıldız, Jandarma Er Ferit Demir, Diriliş, Gökırmak gibi isimler verildi.

ŞÜKÜR’ÜN ADI DA SİLİNDİ

Tuzla Postane Mahallesi’nde yer alan FETÖ sanığı eski futbolcu Hakan Şükür Sokağı’nın ismi ise Şehit Halil Kantarcı olarak değiştirildi. Ayrıca 4 ayrı ‘Paralel’ isimli sokağına başka adlar verilirken, FETÖ çağrışımı yaptığı belirtilen Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı gibi sokak isimleri için de gelen şikâyetler üzerine silinme kararı verildi.

Haberin Devamı

HAREM DE DEĞİŞTİRİLDİ 

Yuvarlak, Torbacılar, Fak, Zenne, Topel, Bayırgülü gibi uygun olmadığı belirtilen isimler ile Kandil, Güvenkandili gibi terör örgütünü çağrıştıran sokak isimleri de değiştirildi. Ayrıca Harem, Aşkım, Kısrak, Belleten, Kadeh, Huylu, Pıtrak, Kekevi, Diker, Çerçi, Garzan, Eğrelti, Kısanta, Aranır, Albız, Çalkantı, Akışlı, Gazino, Mabeyn, Selam, Selamsız, Beliğ, Çuha, Şecaat, Çakalı, Koş, Delikoç adları ile rakam ve harften oluşan sokak isimleri de silindi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!