Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

SOHBETİ SEVENLERE

Bakırköy'de kırtasiyeci dükkánı işleten Cem Demirkan'ın dükkánında yok yok. Kırtasiye ürünlerinin yanı sıra yerli yabancı gazete ve dergiler, bisküvi çeşitleri, sigara, soğuk meşrubat bulunan dükkánı Demirkan her sabah saat 8.00'de açıyor, akşama kadar da çevredeki dersane ve okullardan gelen öğrencilerin ya da yoldan geçenlerin muhatabı oluyor. Bir süre kardeşiyle atık kağıt işi yapıp bırakmış. Bu aydan itibaren pazar günleri çalışmayıp kendine vakit ayırmayı düşünüyor.

Dükkánın merkeziliği Demirkan'ın tanıdıklarını kısa sohbetler için dükkána sürüklüyor.

ÇİKOLATANIN YENİ MEKANI

Merkezi Çiftehavuzlar'da olan Caffarel, Nişantaşı şubesini Nisan ayında açmış. Her gün 9.30-20.30 arasında açık olan çikolatacının 2-3 masalık bir kafe bölümü de var. Ama Caffarel'in en büyük özelliği sipariş üzerine yaptıkları hediye çikolatalar. Örneğin buraya verdiğiniz siparişle sevdiğinize bir demet gül yerine, bir demet gül biçiminde yapılmış çikolata gönderebilirsiniz. İstanbul içi servis kuryelerle, İstanbul dışı servis ise kargo şirketleriyle yapılıyor. Telefon: 296 41 98-99.

KIRMIZI ŞEBBOY SOKAK

Bakırköy sahilindeki çay bahçelerinden başlıyor ve Fişekhane Caddesine kadar ulaşıyor. 476 adımda katedilen sokakta internet kafelerin çokluğu dikkat çekici. Parke döşeli sokakta üniversiteye hazırlık dersaneleri de var. Fişekhane Caddesi'ne yakın kesim çok daha canlı, öyle ki dükkánların bolluğundan ciddi bir otopark sorunu ortaya çıkmış. Zaman zaman gelişigüzel park eden araçlar yüzünden tartışma çıkıyor. Sokakta süren inşaatlar ahşap evlerin yerini çok katlı apartmanların almasına yol açıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!