Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSKELE ÇAY BAHÇESİ

Kasımpaşa'da Haliç Tersanesi ile Vapur İskelesi arasındaki çay bahçesi. Kasımpaşa parkıyla Haliç arasındaki alana yayılan çay bahçeşinde yeşil brandanın altındaki plastik sandalyelere yerleşip soğuk ve sıcak meşrubatları yudumlamak veya tost yemek mümkün. Müessesenin sürprizi ise nargile. Sayıları azalan nargilecilere Haliç kenarında keyif yapma fırsatı sunuyor İskele Çay Bahçesi.

KASATURA SOKAĞI

Cihangir'den Tophane'ye doğru inen otomobillerin sıklıkla kullandığı bir sokak. 109 adım uzunluğundaki hafif eğimli sokaktan Beyoğlu sırtları gözüküyor. Cihangir yönüne gidince Defterdar yani İtalyan Yokuşu’yla birleşen Kasatura Sokağı üzerinde bir antikacı, bir bakkal ve bir marangoz yer alıyor.

CİMRİ EVSAHİPLERİNDEN DERTLİ

Adil Güven çocukluğundan bu yana Kasımpaşa'da yaşıyor. Baba ve annesi Aksekili. Babasının 1960 yılında başladığı emlakçılığı 20 yılı aşkın bir süredir kendisi sürüdürüyor. Piyasadaki durgunluk işlerin azalmasına yol açmış. 1980'lerde Kasımpaşa'ya akın eden Almancılar’ın yarattığı dalga da bitince semtteki emlak fiyatları düşüşe geçmiş. Güven eski müşterileriyle çalışmaya devam ediyor. Kira komisyonu olarak %12, satış komisyonu olarak da %3 pay alıyor. Ancak evsahipleri kendi paylarını vermemekte ısrar ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!