Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

KÜÇÜK PARMAKKAPI SOKAK

Beyoğlu'nun Taksim'e yakın bölümünde 168 adımlık Küçük Parmakkapı Sokak kitabevleriyle dikkat çekiyor. Son birkaç yıl içinde bu sokağa yerleşen Adam Kitabevi ve Kelepir kitapçısı kitapseverlerin uğrak yerleri. Sokağın sonunda yer alan İskenderiye Kütüphanesi ise birkaç ay önce geçirdiği yangın sonucu kullanılmaz hale geldi. Bunun dışında çok sayıda lokanta, iki otel bulunan sokak İstanbul Atatürk Lisesi'yle sonlanıyor.

16 YILLIK BODYGUARD

16 yıl önce girdiği güvenlik işinde çok sayıda eğlence mekanında çalışmış Erhen Tipi. Taksim, Etiler civarındaki barlarda, diskolarda, kumarhenelerde ter dökmüş. Bugünlerde Beyoğlu'nda yapımı süren bir cafenin güvenlik şefliğini yapıyor. Çocukluğunun geçtiği Beyoğlu'na böylece dönüş yapıyor. Nisan ayından itibaren meslektaşı Metin ile birlikte Beyoğlu akşamların güvenliği yine onlardan sorulacak.

PINAR SAHAF

Beşiktaş Alışveriş Merkezi'ndeki Pınar Sahaf semtin kitap ihtiyacını karşılamak isteyen iki arkadaş tarafından yaklaşık bir yıl önce açılmış. 20000'e yakın kitap çeşidinin bulunduğu Pınar Sahaf'ta çeşitli konulardaki süreli yayınlardan 100 yıllık ciltli Fransızca eserlere kadar ikinci el kitap bulmak mümkün. Bu özelliğinden olsa gerek Portekizli, İspanyol, Amerikalı kitapseverler de buraya akın etmişler. En çok satılan kitaplar ise Türk ve Dünya klasikleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!