Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

KADIRGA LİMAN CADDESİ

Kadırga'nın televizyon tamircileriyle dolu ana caddesi. 446 adım uzunluğundaki cadde boyunca adı televizyon hastanesiyle biten çok sayıda tamirci dükkanı göze çarpıyor. Yaklaşan seçimler dolayısıyla cadde partilerin seçim afişleriyle dolmuş, göz gözü görmüyor. Kadırga meydanına yakın Bostanlı Ali Camii de Liman Caddesi üzerindeki önemli yapılardan.

MEŞHUR KİREÇBURNU MİDYECİSİ

Kireçburnu'nda 50 yıldır özelliğini koruyan meşur midyeci. İlk açıldığında sadece midye üzerine çalışan mekanı Aktan ailesi 1988 yılında devralarak balık ve köfte gibi tatları da eklemiş. Her basah erkenden gelen midyeler öğleye hazır ediliyor. Çünkü müşteriler öğleden sonra akın ediyorlar. Yazın ise gece yarısına kadar acıkıp da yolu düşenler oluyor. İsteyen eline alıp, isteyen yan taraftaki masalarda oturup midyesini veya uskumrusunu yiyiyor.

SOĞUĞA KARŞI SALEP

Yusuf Köse Beyoğlu civarında salep satıyor. Hem de tam 18 yıldır. Memleketi Isparta'da dağlardan topladığı salepleri İstanbul'a getirip kış günlerinin aranan içeceğine dönüştürüyor. Öğlen vakti işe çıkan Köse gün ağırıncaya kadar seyyar arabasıyla dolaşıyor, ve 120 bardaklık satış yapıyor. Kasımpaşa'da oturan Köse bayramda Isparta'daki eşinin ve altı çocuğunun yanında olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!