Sokak hayvanına maganda terörü

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanına maganda terörü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 00:00

Muğla ve Bodrum’da magandalar, sokak hayvanlarına karşı saldırıya geçti. Muğla’da bir süre önce üzerine kezzap dökülen kedi, ihbar üzerine Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyeleri tarafından alınıp Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı’na getirilerek tedavi altına alındı.

Bodrum’da bir sokak köpeği bacağından kurşunlandı. Barınağa alınan köpeğin ön sol bacağı parçalandığı için kesildi. Sanayi çarşısında bir kişinin bir köpeğin ayağına odunla vurduğunu gören esnaf müdahale etti, durumu belediyeye bildirdi. Barınağa alınan bu köpek de sakat kaldı. Bir sokak köpeği üzerine kaynar su dökülerek haşlandı. Bedeninde derin yanıklar oluşan köpek barınağa getirildi.

Güvercinlik Köyü yolunda bir başka köpek ise av tüfeğiyle vuruldu. Gebe olduğu anlaşılan köpek belediye ekipleri tarafından barınağa getirildi, yavruları ameliyatla kurtarıldı, ancak anne yaşamını yitirdi. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, iki veteriner ve beş personelin görev yaptığı Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı ile işbirliği içinde çalıştıklarını, 600 hayvan kapasiteli barınağın yetmediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!