Şöhret için geldi tecavüze uğradı

Güncelleme Tarihi:

Şöhret için geldi tecavüze uğradı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2001 00:00


Haberin Devamı

İtalya'nın moda başkenti Milano yeni bir skandalla çalkalanıyor. Masumluğuyla manken avcılarını heyecanlandıran 15 yaşındaki Slovenyalı bir genç kız, uyuşturucu, seks ve her türlü çılgınlığın kol gezdiği bu álemin kurbanı oldu. Kimliği açıklanmayan genç kız, babasının getirdiği Milano'da şöhret olmayı hayal ederken tecavüze uğradı. Ardından hastanelik oldu ve perişan bir halde ülkesine döndü.

Bir yalan dünya öyküsü

Flash Model Ajansı'nın suçlanan yöneticileriden Massimo Mandelli'nin verdiği bilgiye göre genç kız, geçen yıl Slovenya'daki bir defile sırasında keşfedildi. Kızın üzerinde bir öğrenci kıyafeti vardı. Lacivert takım, beyaz çoraplar ve topuksuz ayakkabılar. Saflığıyla sıradışıydı ve modellik teklifini düşünmeksizin kabul etti. Birkaç ay sonra Ekim 2000'de Milano'ya geldi ve ajansın himayesine alındı. Tasarımcıların ilgisini çekebilmek için broşür hazırlığı başlatıldı ve genç kızın bol bol fotoğrafları çekildi. Babasının ülkesine dönmesinden sonra genç kıza bir cep telefonu verildi ve Kaliforniya'dan bir modelle paylaşacağı bir daireye yerleştirildi.

Para harcamasına hiç gerek yoktu. Her türlü gereksinimi ajans tarafından karşılanıyordu. Pırıltılı dünyaya jet hızıyla giriş yaptı. Birkaç gün sonra kokain içiyor, playboylarla takılıyor ve sabahlara kadar diskolarda eğleniyordu. Milano'daki ünlü bir gece kulübünün tuvaletinde tecavüze uğradı. Ardından pekçok erkekle ilişkisi oldu. Uyuşturucu ve seks álemlerinin tam ortasına düştü. Rahimağzı iltihabı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tüm başından geçenleri anlattı ve bunun üzerine polis olaydan haberdar oldu...

Savcı Ghezzi, ‘‘İş için İtalya'ya gelen ve İtalyanca bilmeyen genç kızlar, kendileri istemese bile koruma altına alınmalı. Bu genç kız şu anda ülkesinde terapi görüyor ve birileri bu olup bitenlerden sorumlu tutulmalı’’ dedi. Savcı Ghezzi, Flash Model'in yöneticilerini suçladı.

Armani'den savcıya destek

Dünya modasının dev imzalarından Giorgio Armani, Savcı Ghezzi'ye tam destek verdi. Armani, İtalyan gazetelerine verdiği demecinde ‘‘Ailelerinin ajanslara teslim ettiği bu kızlar, yasal olarak koruma altında olmalı’’ dedi. Diğer modacılar ise Fransa'daki gibi podyumlara çıkma yaşının en az 16 olması gerektiğini söyledi.

Acımasız álem

Slovenyalı genç kızın başına gelenler, 1984'te Milano'da bir playboyu öldürmekten yargılanan Amerikalı model Terry Broome (üstte) davasını anımsattı. Broome'un hikayesinde de çok miktarda uyuşturucu olduğu, ancak şimdilerde bu álemin daha da acımasızlaştığı belirtiliyor. 1998'de ise 19 yaşındaki İsrail Güzellik Kraliçesi bıçak tehdidiyle tecavüze uğramıştı.

Sık sık benzer olayların yaşandığı moda alemindeki son skandal, önceki gün patlak verdi. Ünlü ve zengin olma rüyaları kurarak babasının elinden tutup Milano'ya getirdiği 15 yaşındaki Slovenyalı bir genç kız, çok ünlü bir gece kulübünün tuvaletinde ırzına geçilmiş ve başkalarıyla da ilişkiye girdiği için mikrop kapmış olarak bulundu. milano Savcısı, marco Ghezzi, genç kızın çalıştığı Flash Model Ajansı'nın iki yöneticisi hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

AJANSIN SAVUNMASI

Anna Kournikova ve Martina Hingis gibi tenis devlerinin reklamlarına imza atan ve 1984'ten bu yana moda dünyasında isim yapan Flash Model'in temsilcileri ise, ‘‘moda dünyasındaki parazitlerin’’ kurbanı olduklarını iddia ettiler. Kimileri ise genç kızı, kurtlar sofrasına terk eden ailesini sorumlu tuttular.

AİLESİ HATALI

Milano'daki moda haftasının kurucusu Beppe Modenese, ‘‘15 yaşında bir genç kızı rahibelerin yanında bile bırakmam. Ailesi yanında kalmalıydı’’ derken, Flash Model Ajansı'nda rezervasyon görevlisi Silvia Ranzi, ‘‘Mankenler dünyasının karanlık yüzüyle yine karşı karşıyayız. Başarının böyle bir hayatla özdeş olduğu sanılıyor’’ yorumunu getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!