Soğuklar Türkiye’yi Sibirya’ya benzetti

Güncelleme Tarihi:

Soğuklar Türkiye’yi Sibirya’ya benzetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 00:00

Sibirya soğukları Türkiye’yi dondurmaya devam ediyor. Erzurum sıfırın altında 34 derece ile Türkiye’nin en soğuk kenti oldu.

Haberin Devamı

Sivas’ta Kızılırmak buz tuttu. İstanbul’da ise Belediye, sokak hayvanları için her gün 500 kilogram yiyecek bırakıyor.

SİBİRYA soğukları Türkiye’yi donduruyor. Erzurum önceki gece sıfırın altında 34 dereceyi gördü. Erzurum’un yanı sıra gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ağrı ve Ardahan’da 24, Kars’ta 19, Erzincan’da 15, Muş’ta 13 ve Iğdır’da 9 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlıkları Ardahan’da 50, Erzurum’da 30, Muş ve Ağrı’da 20, Erzincan’da 8, Kars’ta 6 santimetreye ulaştı. Bölgede kar ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yolu kapalı bulunuyor.

Kızılırmak buz tuttu

Dün sabah hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldüğü Sivas’ta, Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak buz tuttu. Kent yakınlarındaki bazı gölet ve şelaleler de dondu. Kayseri’de hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi 26.4 dereceye kadar düştü. Tekir Göleti ile Kayseri-Sivas karayolu  yakınlarındaki Sarmısaklı Barajı buz tuttu. Edirne’de eksi 15 dereceye kadar düşen sıcaklıklar önceki gece eksi 8 derece olarak ölçüldü. Soğuk hava, ılıman bir iklime sahip Adana’da da etkili oldu. Kentte sulama kanallarında yağış nedeniyle biriken sular dondu, güneş enerji sistemlerinin kolektörleri patladı.

Adana’da önceki gece hava sıcaklığı sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü. Saat 02.30 sıralarında Süleyman Avşar’ın (53) cesedi bulundu. Alkollü olduğu belirtilen Avşar’ın donarak öldüğü iddia edildi. Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Borçka-Hopa kara yolundaki Cankurtaran mevkiinde kar yağışı nedeniyle TIR’ların geçişine izin verilmedi.

Sokak arası kayak

Haberin Devamı

Erzurum önceki gece sıfırın altında 34 dereceyle Türkiye’nin en soğuk kenti oldu.  Palandöken’e çıkamayanlar sokaklarda kayak yaptı.

Hayvanlar aç kalmasın çabası

İSTANBUL’da olumsuz hava  şartlarından etkilenen kent dışındaki sokak köpeklerine günlük 500 kilogram  yiyecek bırakılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdür Yardımcısı Recep Zafer, rutin olarak haftanın üç günü kent  dışındaki sokak köpeklerine yiyecek bıraktıklarını söyledi. Zafer, hava şartlarının elverişsiz olması yüzünden bu hizmeti günlük hale getirdiklerini belirterek, “Her gün 500 kilogram mamayı ıssız, yerleşim yerlerinden uzak olan bölgelerdeki hayvanlara bırakıyoruz. Güzergâhımız Avrupa yakasında Pirinççiköyü, Tayakadın, İhsaniye, Arnavutköy olmak üzere genellikle orman bölgesine yakın kırsal alanlar” dedi.

Haberin Devamı

Kedi ve köpekler için sıcak barınak

EDİRNE Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Kedi ve Köpek Evi’nde barındırılan 25 köpek, dondurucu soğukta elektrikli ısıtıcılarla ısıtılıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Edirne’de, Veteriner İşleri Müdürlüğü, soğuk hava nedeniyle köpeklerin donarak ölmemesi için barınağa 15 açık hava elektrikli ısıtıcısı taktı. Soğuk hava nedeniyle düzenli olarak yakılan elektrikli ısıtıcılar köpeklerin üşümesini engelliyor. Bazı köpekler ise duvara monte edilen ısıtıcının altına girerek uyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!