SoÄŸuklar gidiyor

Güncelleme Tarihi:

SoÄŸuklar gidiyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 12:10

Bir haftadır süren kar ve tipi yerini dona bıraktı. Soğuk hava, hafta sonu batıdan başlayarak yurdu terkedecek.

Haberin Devamı

Güneşin yüzünü daha fazla göstermesiyle birlikte gelecek hafta başından itibaren gündüz sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak artacağı bildirildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don görülecek. Bu yerlerde gece ayazları etkili olurken, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis meydana gelecek.

Bugün ayrıca Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarındaki yağışlar, kıyılarda yağmur, biraz daha iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Tüm yurt yarın parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar, Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don meydana gelecek.

Haberin Devamı

ÇarÅŸamba günü ise tüm yurt parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu Anadolu yağışlı olacak. Akdeniz ve Güney Ege'de yaÄŸmur ve saÄŸanak, Karadeniz kıyılarında yaÄŸmur ve karla karışık yaÄŸmur, yağış alan diÄŸer yerlerde ise kar görülecek.Â

Yurt geneli Perşembe günü, parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu ve Afyon çevresi yağışlı geçecek. Yağışlar, Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak.
  Â
GELECEK HAFTA BAÅžI SICAKLIKLAR ARTACAK
  Â
Meteoroloji yetkilileri, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hafta boyunca kar yağışı beklenmediğini, ancak hafta ortasına kadar gece ayazlarının, kuzey, iç ve doğu bölgelerde etkili olacağını ifade ettiler.

Yetkililer, gündüz sıcaklıklarının güneşlenme ile birlikte gelecek hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak artacağını kaydettiler.

KANALA DÜŞEN KADIN DONARAK ÖLDÜ

Haberin Devamı

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen 74 yaşındaki Saniye Şimşek, donarak öldü. Saniye Şimşek, cumartesi günü evine dönmeyince yakınları jandarmaya haber verdi. Şimşek’i bulabilmek için ilçe merkezinde arama çalışmaları başlatıldı, belediye hoparlörlerinden anons yapıldı. Jandarma yaptığı araştırmada, Ağcaşar Mevkii'ndeki fidanlıkda 5 metre yükseklikdeki, Ağcaşar Sulama Barajı'na giden su kanalına düşen Saniye Şimşek’in cesedini buldu. Yapılan araştırmada yaşlı kadının, kanaldaki su donduğu için çıkamadığı ve donarak öldüğü belirlendi. Olayla ilgli soruşturma sürüyor.

KAPALI YOLDA YÃœRÃœMEK Ä°STEDÄ° DONDU

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Eskisu Köyü’nden Bezirhane Köyü’ne gitmek için yola çıkan 2 kişiden 1’i donarak öldü. Iğdır’dan Doğubayazıt İlçesi’ne gelen ve Bezirhane Köyü’nde oturan nişanlısını görmek isteyen 27 yaşındaki Ahmet Göğsügüzel ve annesi 45 yaşındaki Sultan Göğsügüzel, yolun açık olduğu Eskisu Köyü’ne kadar minibüsle geldikten sonra ulaşıma kapalı kalan yolu yürüyerek geçmek istedi. Ancak, aşırı kar ve tipiye yakalanan anne Sultan Göğsügüzel donarak yolun yarısında öldü. Annesi kucağında ölen Ahmet Göğsügüzel, yürüyerek Bezirhane Köyü'ne gelerek annesinin öldüğünü söyledi. Atlarla yollara çıkan köylüler donarak ölen Sultan Göğsügüzel’i köye getirerek toprağa verdi. Ayakları şişen Ahmet Göğsügüzel de nişanlısının evinde köylüler tarafından tedavi altına alındı.

AÄžRI EKSÄ° 31

Haberin Devamı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 dereceyle Ağrı'da kaydedildi. Diğer illerde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 30, Kars'ta 23, Iğdır'da 20, Ardahan'da 19 ve Erzincan'da 11 derece olduğu bildirildi.

Bölgede bugün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum'da -16, Ağrı'da -10, Kars ve Ardahan'da -9, Iğdır ve Erzincan'da -1 derece olması bekleniyor. Bölgedeki aşırı soğuk hava şartlarının gelecek 3 gün boyunca etkisini sürdüreceğini belirten yetkililer, bölgenin 3 gün sonra yeni bir yağış sisteminin etkisi altına gireceğini, hava sıcaklıklarının buna bağlı olarak artmasının beklendiğini belirttiler.

Haberin Devamı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Hakkari-Şırnak karayolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğunu bildirdiler. Yetkililer, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan yolunun 33. kilometresi, Hakkari-Çukurca yol ayrımı 9. Bölge Hududu yollarının da ulaşıma kapalı bulunduğunu, yol açma çalışmalarının devam ettiğini kaydettiler.
  Â
HAKKARİ-ÇUKURCA YOLU ULAŞIMA AÇILDI
  Â
2 gün önce 2 ayrı noktaya düşen çığ nedeniyle kapanan Hakkari-Çukurca karayolu, Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin çalışmaları sonucu geç saatlerde temizlenerek ulaşıma açıldı.

Hakkari-Çukurca yolunun 40. kilometresinde iki ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu, çok sayıda araç mahsur kalmış ve yol ulaşıma kapanmıştı.

KIRÅžEHÄ°R, NEVÅžEHÄ°R, NÄ°ÄžDE

Haberin Devamı

Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de dün ve önceki gece, Ocak ayında son 10 yılın en soğuk günleri yaşandı.

Kırşehir'de 1995 yılında Ocak ayının en düşük hava sıcaklığı eksi 14.4 dereceyken, dün gece ise eksi 21.6 derece olarak ölçüldü.

Dün geceki en düşük hava sıcaklığı eksi 19 derece olan Niğde'de ise 2000 ve 2002 yıllarında en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece olarak ölçülmüştü. Nevşehir'de ise önceki gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17.4 derece, dün gece de eksi 16.4 derece olarak kaydedildi.
 
Kayseri'de de 2002 ve 2004 yılları dışında son yılların en soğuk  günü, dün gece yaşandı.
 
DOÄžU ANADOLU

 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı nedeniyle 826 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van'da 71, Hakkari'de 37, Ağrı'da 232, Erzurum'da 172, Bingöl'de 135, Iğdır'da 46, Muş'ta 41, Tunceli'de 30, Erzincan ve Kars'ta 26'şar ve Ardahan'da 10 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü bildirdiler.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Mustafa Sezgin, Muş'ta yoğun kar yağışı ve tipinin etkisiyle elektrik direklerinin devrildiğini, bu nedenle 187 köy ve 13 beldeye elektrik verilemediğini bildirdi.
 Â
SAMSUN, ORDU VE SÄ°NOP

Samsun, Ordu ve Sinop'ta geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle 79 köy yolu halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

Samsun'da 45, Ordu'da 5, Sinop'ta 29 köyle ulaşımın sağlanamadığını bildiren yetkililer, bölgede kar yağışının etkisini kaybettiğini, kapalı köy yollarının tamamına yakınının akşam saatleri itibariyle ulaşıma açılabileceğini belirttiler.
 Â
ÇANKIRI
  Â
Çankırı'nın Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerinde, 10 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Köye Hizmet Götürme Birimi'nin yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü belirten yetkililer, bu köylerin yüksek kesimlerde olması ve yoğun kar yağışı nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığını söylediler.
 Â
BÄ°TLÄ°S

Bitlis Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ve ilçelere bağlı 177 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
 
 DİYARBAKIR
  Â
Diyarbakır'ın Kulp ve Çüngüş ilçelerine bağlı 50 yerleşim yerinin yolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu belirtildi.
 
 Yetkililer, ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydettiler.
    Â
 KOCAELİ
  Â
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarından 239'u ulaşıma açıldı. 5 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!