Soğuk ve ihmal

Güncelleme Tarihi:

Soğuk ve ihmal
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 02:02

Sibirya soğuklarıyla adeta ‘buz kesen’ Türkiye’de kar romantizmi, yerini donarak ölümlere bıraktı. Üstüne ‘ihmal’ de eklenince işçi ölümü haberleri art arda geldi.

Haberin Devamı

KAR yağışının durmasıyla birlikte Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu’da, önceki gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında 35.7 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü.

4 KİŞİ DONARAK CAN VERDİ

Yurt genelinde etkili olan soğuk, ‘donarak’ ölümlere neden oldu. Hatay İskenderun’da sokakta yaşayan Mehmet isimli bir kişi donarak öldü. Aydın Çine’de de yalnız yaşayan Hafize Göktaş (90) evinde ölü bulundu. Göktaş’ın donarak öldüğü sanılıyor. Balıkesir Bandırma’da avcılık yapan Hüseyin Kocabıyık (60) donarak öldü. Kocabıyık’ın cesedi sazlıkta bulundu. Elazığ’ın Palu ilçesinde avlanmak için kırsal alana çıkan Hüseyin Demiroğlu (25), donarak öldü.

İSTANBUL ‘UÇTU’

İstanbul’da ise kar yağışının dinmesinin ardından dün sabah başlayan ve saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan lodos, deniz ulaşımını aksattı.

Haberin Devamı

Karla kaplı fosseptikte boğuldular

KONYA’da Gökhüyük mevkisinde, özel bir firmaya ait yol yapım şantiyesi içindeki GSM baz istasyonundaki arızayı tamire giden Seyit Ahmet Kurt (47) ve Muharrem Çağlar (30) dün 07.30’da kamyonetle şantiye alanında etrafında güvenlik önlemi bulunmayan ve üzeri sac levha örtülü, karla kaplı olduğu için de fark edemedikleri 6 metre derinliğindeki fosseptiğe düştü. Bir süre sonra şantiyeye gelen işçilerin çağırdığı itfaiye ve 112 acil servis ekipleri atık su dolu fosseptikten uzun uğraşlar sonucu kamyoneti çıkardı, ancak Kurt ve Çağlar’ın boğularak öldükleri belirlendi.
Hasan DÖNMEZ / DHA

HES inşaatına çığ düştü: 1 işçi öldü, 4 işçi aranıyor

TRABZON’un Çaykara ilçesinde yapımı devam eden Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı (HES) inşaat alanına dün saat 13.00 sıralarında çığ düştü. Tünel inşaatının girişinde çalışan işçiler tepeden düşen çığın altında kaldı. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle iş makineleriyle bölgeye ulaşılamayınca, kurtarma ekipleri yaya olarak yola devam etti. Ekiplerin çalışması sonucu çığ altından Nusret Er’in cesedi çıkarıldı. İşçiler Muhammet Işıklı, Lokman Çalık, Erhan Arslan ve Can Özyürek’i kurtarma çalışmaları sürüyor. Fatih TURAN / DHA

GÖLLER BUZ TUTTU

Haberin Devamı

Soğuklar, pek çok bölgede göl ve şelalelerin donmasına neden oldu. Denizli’nin Güney ilçesinde bulunan Güneş Şelalesi’nde 20 metre yükseklikten akan suların büyük bölümü dondu. İzmir’in Karşıyaka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Yamanlar Dağı’nda 810 metre rakıma sahip Karagöl’ün bir kısmı, soğuk nedeniyle dondu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!