Soğuk 7 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Soğuk 7 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 00:20

HAFTASONU’ndan beri Türkiye’nin neredeyse tamamını etkisi altına alan aşırı soğuk, fırtına ve yoğun kar yağışı, etkisini dün de sürdürdü.

Ülke genelinde hayatı altüst eden soğuk, dün 7 de can aldı. İstanbul Yenibosna’da, dün kimliği belirlenemeyen 25-30 yaşlarında bir erkeğe ait ceset bulundu. Bu kişinin, kar ve tipi nedeniyle donarak öldüğü belirlendi. Ayrıca Bahçelievler Zafer Mahallesi, Yüksel Sokak 17 numarada bulunan binanın merdivenlerinde dün sabah, donarak öldüğü tahmin edilen 35 yaşlarında bir erkeğe ait ceset bulundu. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde, 74 yaşındaki Nihat Kayalı kesmek istediği ağacın altında kaldı. Kayalı, donarak can verdi. Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nin Arslanlı Köyü’ndeki evinden önceki sabah ayrılan Niyazi Atik (72), akşamüstü donarak ölmüş olarak bulundu. Sivas’ta bir haftadır aranan Salih Çiftçi (67) bir çiftlik evinde donarak öldüğü anlaşıldı. İzmir’de, uçan sera naylonuna takılı demir çubuğun başına isabet ettiği Hakkı Alku (54) yaşamını yitirdi. Sapanca’da ise Hayrullah Erman’la Adapazarı’na dönen Yılmaz Özdemir yönetimindeki otomobil, Harmanlık Mevkii’nde hemzemin geçitte kar yığınına takıldı. Aracı itmek için inen arkadaşı Erman’ın ’Tren geliyor’ uyarısına rağmen otomobilinden inmeyen Özdemir, 11208 sefer sayılı Anadolu Ekspresi’nin çarpmasıyla can verdi. Diğer bazı illerde ise durum şöyle:

ÇANAKKALE: Bayramiç’inde bir hayvan barınağının çatısı, çöktü. Barınıktaki çoban Serdar Durmaz kurtarıldı.

KIRIKKALE: Kayseri karayolu, ulaşıma kapandı. Kayseri’den Ankara’ya karayoluyla gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale’ye zor ulaştı. Delice İlçesi yakınlarında bir yolcu otobüsü kayarak yoldan çıktı. 46 otobüsle Ankara’ya gönderildi.

TEKİRDAĞ: Çorlu ve Çerkezköy sınırında, TEM ile D-100 karayolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda kişi, soğuktan donmamak için çevredeki tesislere sığındı.

YOZGAT: Sorgun ilçesi Bahadın Beldesi yakınlarında mahsur kalan 4 yolcu otobüsü ve çok sayıda otomobil, sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu kurtarıldı.

HAKKÁRİ: Yüksekova’da tipiye yakalanarak 10 araçta mahsur kalan çocuklar da dahil yaklaşık 70 kişi, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

AKSARAY: İki gündür süren yoğun kar yağışı nedeniyle Aksaray- Ankara karayolu dün saat 13.00’dan bu yana ulaşıma kapalı. Yaklaşık 1500 araç, güzergáhtaki 15 dinlenme tesisinde bekletiliyor..

DİYARBAKIR: Ankara’ya eylem için gittiklerini söyleyen Tek Gıda İş Sendikası üyesi yaklaşık 1000 işçi Aksaray’da mahsur kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!