Şoför şüphelendi eroin tacirleri yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Şoför şüphelendi eroin tacirleri yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 14:01

İstanbul'dan Bulgaristan'a giden iki yolcudan şüphelenen otobüs sürücüsünün ihbarı sonucu, 2 kilo eroin ele geçirdi.

Gözaltına alınan Bulgaristan uyruklu 2 genç, “uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Bulgaristan'a gitmekte olan 39 LP 181 plakalı otobüste yolcu olarak bulunan bir kişi, otobüs Kırklareli'ne geldiği sırada sürücüye yolda mola verip vermeyeceğini sordu.

Mola verilmeyeceği öğrenen yolcu, daha sonra sürücüye “ben şeker hastasıyım. Bu nedenle insülin vurulmam gerekiyor” dedi. Bunun üzerine otobüs şoförü, TEM Otoyolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda mola verdi.

Otobüs şoförü, ihtiyacını gidermek için arkadaşı ile birlikte inen yolcunun Bulgaristan plakalı otomobildeki kişilerle birlikte tuvalete gitmesinden şüphelenmesi üzerine polisi aradı.

Akaryakıt istasyonuna gelen polis ekiplerini gören otomobildeki kişiler, otobüsteki kişiden aldığı çantayı atarak kaçtılar.

Polis çantada yaptığı incelemede 2 kilo eroin ele geçirirken, otobüs yolcuları Bulgaristan uyruklu Petar Aleksandirov (18) ile Kostadın Yordanov Kostov (19) polis tarafından gözaltına aldı.

Detaylı arama için Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve burada “Cino” isimli narkotik polis köpeğinin de katılımıyla yapılan aramanın ardından otobüs daha sonra yoluna devam etti.

Gözaltına alınan Bulgar uyruklu 2 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece, “uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!