Snowden artık Rusya’da

Güncelleme Tarihi:

Snowden artık Rusya’da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2013 01:23

Daha önceki gün ABD’nin internet trafiğini nasıl takip ettiğine dair Xkeyscore skandalını ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowden (30), dün Rusya’dan sığınma alarak 23 Haziran’dan beri mahsur kaldığı Moskova’nın Şeremetyevo havalimanından ayrıldı.

Haberin Devamı

Kremlin, “ABD ile Rusya ilişkileri etkilenmemeli” derken, Washington yönetimi henüz sessiz.
Rusya Federal Göçmen Bürosu, Snowden’ın 16 Temmuz’da başvurduğu siyasi sığınma talebini kabul etti. Yaklaşık 30 dakika sonra da Snowden, yerel saatle 15.30’da (TSİ 14.30) bir taksiye binerek havaalanından ayrıldı. Snowden’a daha önce de Moskova’ya gelirken yanında olan Wikileaks aktivisti Sarah Harrison eşlik etti.

İstediği yere gider

Bir yıllık geçici siyasi sığınma alan Snowden, böylece Rusya’da en az 31 Temmuz 2014’e kadar kalabilecek. Avukatı Anatoliy Kuçerena, “Snowden, şu an dünyada en çok aranan insan. Şimdi nerede kalacağının büyük merak konusu olduğunu biliyorum. Nereye gideceğine kendi karar verecek. Bir otelde ya da bir dairede kalabilir. Doğuda Japon denizi kıyısındaki Vladivostok şehrinden, batıda Kaliningrad bölgesine kadar dünya kara sathının altıda birini kapsayan Rusya’nın herhangi bir yerinde bulunuyor olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!