Snowboard yaparken kaybolunca dondu

Güncelleme Tarihi:

Snowboard yaparken kaybolunca dondu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

21 yaşındaki Ümit Özgen, snowboard yaparken kaybolduğu Uludağ’da 14 saat sonra donmak üzereyken bulundu, hastane yolunda öldü.

Haberin Devamı

BİLKENTLİ ÖĞRENCİNİN ACI SONU / FOTO GALERİ

Baba Haluk Özgen oğlunun ihmal kurbanı olduğunu öne sürdü ve cep telefonuyla yer tespiti için savcılıktan 4 saat izin alınmasının beklendiğini söyledi.

Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki sertifika programında turizm ve otel işletmeciliği öğrencisi Ümit Özgen önceki gün öğle saatlerinde snowboarduyla kayarken çöken sis nedeniyle kayboldu. Otellerin bulunduğu bölge yerine siste Volfram Madeni tarafına yönelen Özgen, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye, görüş mesafesinin 1 metrenin altına düşmesi üzerine boş bir kulübeye girdi. Cep telefonundan annesi Nuran Özgen’i arayan Ümit, "Anneciğil, kayboldum ama durumum iyi" dedi. Daha sonra arkadaşlarına haber veren Özgen, telefonunun şarjının azaldığını anlayınca, bu kez bulunduğu yönle ilgili mesaj geçti. Özgen bir mesajda "Üşüdüm. Donmamak için koşuyorum" diye yazdı. Özgen 4 timle arama yapan jandarmayla cep telefonuyla irtibat kurup, bulunduğu yeri tarif etmeye çalışırken, ’belki oteller bölgesine ulaşabilirim’ diyerek kulübeden çıktı. Kar kıyafetini çıkaran Ümit koşmaya başladığını bildirdi. Koşarken bir süre sonra bayılan Ümit Özgen’i jandarma 23.00 sıralarında donmak üzereyken buldu. Jandarmalar Ümit Özgen’i bir süre sırtta taşıdı, AKUT Bursa ekibi de destek verdi. Özgen, şuuru kapalı halde, kaybolduktan 14 saat sonra saat 02.00’de oteller bölgesine getirildi. Muradiye Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Özgen yolda öldü. Özgen dün Karacaahmet Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedit Mezarlığı’na defnedildi.

Babadan suçlama

Cep telefonu şirketinden yer tespiti istediklerini, ancak savcılıktan izin alınması istenmesi nedeniyle 4 saat beklendiğini ileri süren Haluk Özgen, "Tam 4 saat sonra noktayı bize verdiler. Bunu nasıl becerdiler, onlara sormalı" dedi. Oğlunun bulunduktan sonra 4 kilometre uzaklıktan oteller bölgesine saatler sonra getirildiğini söyleyen acılı baba, "Görevini ihmal edenler hakkında yasal işlem başlatacağım. 12.00’de kayboldu. 18.30’a kadar telefon irtibatı vardı. Nasıl bulunamadı anlamıyorum. AKUT’un yardım etmesini istemediler. ’Biz getiririz’ dediler ama zamanında getirmediler" diye konuştu.

GSM operatörü: TİB’e bilgi veririz

GSM şirketi, üniversiteli Ümit Özgen’in ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Özgen’in cep telefonundan yerinin tespit edilmesinde gecikildiği iddialarına değinilen açıklamada, "Böyle bir durumda vatandaşlar kolluk kuvvetlerine veya savcılığa müracaat ederek yasal prosedürü başlatabilirler. Savcılık gerekli talep ve belgeleri Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) göndererek sinyal takibinin TİB tarafından yapılmasını sağlamaktadır. Bu süreçte operatörlerin müdahalesi yasalar gereğince mümkün değildir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!