Snob nedir? Snob ne demek? Snob insan özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Snob nedir Snob ne demek Snob insan özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 11:15

Gündemdeki haberler ardından snob kelimesinin anlamı bir kez daha merak konusu oldu. Gündelik hayatta geçen snob, bir kimse için kullanılmaktadır. Peki, snob ne demek? Snob insan özellikleri neler?

Haberin Devamı

1820'lerde kullanılmaya başlanan snop ilk olarak ingiltere'de kullanılmaya başlandı. Oxford ve Cambridge üniversitelerinde sıradan öğrencileri aristokrat öğrencilerden ayırabilmek amacıyla adlarının hemen yanına "sine nobilitate" (soylu olmayan) ya da kısaca snob diye notlar düşülürmüş. Pek çok sözcük gibi snob sözcüğünün anlamı zamanla değişmiştir. Snob başta yüksek statü sahibi olmayan kişileri karşılayan bir sözcük iken, kısa bir süre sonra yüksek statünün yokluğundan rahatsız olan kişiler için kullanılmaya başlandı. Snop kişilerde bulunan özellikler:

1. Giyinişte, konuşma biçiminde, dilde, düşüncede toplumca gülünç ve doğala aykırı bulunan yapmacıklara ve aşırılıklara kaçan (kimse).

2. Seçkin görünmek ereğiyle kimi seçkin çevrelerdeki görüşleri, yaşam biçimini benimseyen, onlara hayranlık duyan ve onlar gibi olmaya, davranmaya özenen (kimse).

Haberin Devamı

Snob TDK anlamı nedir?

Snob kelimesinin TDK sözlük içerisinde bir karşılığı bulunmamakla birlikte Snop olarak kullanılmaktadır. Snop ise TDK sözlükte anlamı züppe olarak yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!