‘Sniper' Elizabete ile Trabzonlu Hasan'ın internet aşkı

Güncelleme Tarihi:

‘Sniper Elizabete ile Trabzonlu Hasanın internet aşkı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 16:10

Letonya Ordusu'nda ‘Sniper' (Keskin nişancı) olarak görev yapan 22 yaşındaki Zaiga Elizabete Carina, internette tanışıp aşık olduğu Trabzonlu, 33 yaşındaki Hasan Yılmaz'la evlendi.

Trabzon Belediyesi Halkla İlişkiler Bürosu'nda çalışan Hasan Yılmaz ile Letonya ordusunda ‘sniper' adı verilen keskin nişancı olarak görev yapan Zaiga Elizabete Carina, 9 ay önce internetteki bir chat sitesinde tanıştı. Her gün internet üzerinden yazışan çiftin ilişkisi zamanla aşka dönüştü. 5 ay önce ilk kez İstanbul'da buluşan Elizabete ile Hasan daha sonra Letonya- Türkiye arasında mekik dokumaya başladı. Hasan, bir süre Elizabete'nin ailesiyle yaşadığı Letonya'nın başkenti Riga'da kaldı ve ailenin tüm üyeleriyle tanıştı. Riga'da evlenmeye karar veren çift, ilk düğünlerini 5 Temmuz'da Riga'da yaptı. Türk geleneklerine göre, yapılan düğün ise, bugün Trabzon'un Ganita Mevkii'ndeki bir aile gazinosunda yapıldı.

Hasan Yılmaz, Elizabete ile ilişkilerinin ilk etapta arkadaşça başladığını belirterek, “Tesadüfen tanıştık. Chat sitesinde dolaşırken, ‘Merhaba’ dedim, o da buna karşılık verdi. Birbirimizi tanıdıktan sonra ilişkimiz aşka dönüştü” dedi.
Eşiyle birçok ortak yönleri olduğunu belirten Yılmaz, “İlk konuşmalarımız ekonomi, fotoğraf ve askerlik üzerine oldu. Eşim Letonya ordusunda 1 yıl keskin nişancı olarak görev yaptı. Evlenmeye karar verdikten sonra ordudan ayrıldı. Şimdi fotoğrafçılık üzerine çalışmalar yapıyor” diye konuştu.

Evlenme teklifini aynı anda karşılıklı olarak birbirlerine yaptıklarını anlatan Yılmaz, “İkimizin de söylediği cümle aynıydı ve ikimiz de aynı anda ‘Evet’ dedik” diye konuştu.

Zaiga Elizabete Carina ise, Yılmaz'ı ilk gördüğünde hiç yabancılık hissetmediğini vurgulayarak, “Çünkü aradığım insandı. Duygularım çok farklı ve anlatılması zor. Türkiye'ye gelin gelmek çok güzel bir duygu. Türkiye çok güzel bir ülke. Şu ana kadar tattığım en güzel yemek ise dolma” dedi.

Elizabete'nin ailesinin uçakları rötar yaptığı için katılamadığı düğünde gelin ve damat bol bol dans etti. Elizabete ise oynadığı çiftetelli ile düğüne katılanlardan bol bol alkış aldı. Elizabete ve Hasan çifti, Trabzon'a yerleşmeye karar verdiklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!