Smith'in merakla beklenen romanı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Smithin merakla beklenen romanı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 16:55

Zadie Smith’in olgunluk dönemi romanı NW Londra Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Roman, günümüz büyükşehrinde beklenmedik karşılaşmaların ve rastlantıların geri dönülmezcesine değiştirdiği hayatları anlatıyor.

HER KARAKTER İÇİN FARKLI BİR ANLATIM TEKNİĞİ

Smithin merakla beklenen romanı çıktı

Smith’in farklı anlatım tekniklerini kullandığı yeni romanı, 21. yüzyılın çehresi hızla değişen metropol gerçeğini, başta kadın karakterler olmak üzere dört kentlinin hayatı üzerinden gözler önüne seriyor.

NW Londra, basmakalıp roman tekniklerinin ötesine geçmesinin yanı sıra, yer yer trajik, yer yer ironik, özellikle varoluşçu öğeler içermesiyle dikkat çekiyor. Romanda ırkçılık, sınıfsal eşitsizlik, aile içi sorunlar ve her şeyden önemlisi, günümüz büyükşehrinde yaşamanın karakterlerde ve iç-dünyalarda yarattığı açmazlar, farklı biçimlerde aktarılıyor.

Haberin Devamı

NW Londra, Zadie Smith’in hayal gücü zenginliğinin yanında, birinci sınıf bir dil ustası olduğunu kanıtlıyor.

Smith, yeni iletişim biçimleri, sürekli bilgi bombardımanı altındaki bilinç, değişim halindeki metropol gerçeği, sosyal kalıplar içine hapsolmuş günümüz insanı gibi bugüne has evrensel sorunları, yer yer roman sanatının sınırlarını zorlayarak büyük bir ustalıkla edebiyatına yansıtıyor.

ARKA KAPAK...

“Günümüzün en önemli yazarlarından Zadie Smith'in yeni romanı NW Londra, dört şehirlinin hikâyesi ışığında günümüzün metropolünün karmaşık dünyasını gözler önüne seriyor. Sınıf atlamış, hayalperest, belalı ve edebi ergen… bu karakterlerin dördü de doğup büyüdükleri ve birlikte yaşadıkları semti –bir yerde kendi kimliklerini- terk etmek düşü içindedir. Gelgelelim kurtulmak istedikleri sınırların bir tarafı ne kadar boğucuysa, diğer tarafı da bir o kadar korkutucudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!